Apex Legends - полезни съвети
Apex Legends

Apex Legends - полезни съвети

Какво трябва да знаем, преди да започнем да играем.

Apex Legends е новият хит в света на Battle royale игрите. Повече за самата игра ви разказах преди няколко дни, а сега е време и да си поговорим за основните неща, когато започнете да играете. 

Първо, препоръчвам ви да минете през тренировъчния, опознавателен режим в началото, където наред с простите неща, като как да ходите, скачате и стреляте, ще се научите и на други, по-сложни неща. Едно от тях за мен, беше как да върнеш в игра съотборник, който е убит. Естествено не е супер трудно, просто трябва да знаеш, че можеш да го направиш и как. 

И така - преди да скочите в играта, ето и някои съвети, които да имате предвид, когато започнете. 

Харесай си герой 

Играта изисква да си изберете герой, преди да започнете. Ако не знаете кой герой какво прави просто започнете с някой, който ви се струва интересен. Lifeline, със способността си да лекува и Bloodhound със способността си да проследява други играчи вероятно са добри избори за начало. На сайта на Apex има и клипове с уменията на героите.


Помисли за отбора

Едно от хубавите неща на играта е, че различните легенди имат свои умения. Някои от тях се допълват добре едно-друго, което е прекрасна предпоставка за работа в екип, веднъж щом свикнете. 


Приземяване

Както и при типичните Battle Royale игри, скачате от летателно средство и се приземявате някъде на картата. Има обаче и няколко особености. Вече обсъдихме, че играта се играе в отбор по 3-ма души. Един от тях е т.нар. "jumpmaster". Той определя къде да се приземи с отборът му. Това прави по-лесна и задачата да бъдете близо в играта. Ако вие сте jumpmaster-ът, можете да дадете тази роля на друг от отбора. Също така, ако решите може да скочите и сам, независим от jumpmaster-а, което е малко рисковано.

Има и някои новости, като ще имате възможността да скочите върху летящ обект, но точно там пък ще попаднете на доста хора в повечето от случаите и настава голяма битка. Ако сте фен на "падай и стреляй" то това е мястото за вас.

Изображение: Respawn Entertainment/Electronic Arts


Къде да скочим? 

Ако търсите добри loot-oве, можете да се приземите на Bunker, the Pit, или Airbase. Тези локации се намират на северозапад на картата. Там има добри оръжия, но имайте предвид, че и повече играчи вероятно ще изберат тези места, а знаете какво става, когато локацията е пренаселена.


Използвай често уменията на героя си 

В повечето случаи да пазиш ултимата си или уменията, чакайки перфектния момент е загуба на време. Използвай уменията си, след като разбереш предназначението им. Те имат cooldown, и вероятно ще се презаредят до следващата битка. 

Изображение: Respawn Entertainment/Electronic Arts


Разгледайте предметите 

Както във всяка игра, така и тук е важно да знаете кое какво прави. Например в Apex Legends има два предмета за лекуване (healing items). Първият тип лекува вас, а вторият - бронята ви. Важно е да имате добър защитен арсенал, за да останете по-дълго в играта. 


Раздай това, от което нямаш нужда

Когато вземеш оръжия (а е добре да вземеш всичко в началото) можеш да дадеш на съотборниците си това, от което не се нуждаеш. 


Забавлявайте се! 

Играта е приятна и нова, и от нас си зависи да създадем едно приятелско общество. Have Fun! 

Източници: Apex LegendskotakuPolygon
 

Свързани страници

Виж всички
Apex Legends
Apex Legends - новата Battle Royal вселена
Кино
Нов тийзър на Avengers: Endgame

Няма коментари

Напиши коментар