Apex Legends с 25 милиона играча само за седмица
Apex Legends

Apex Legends с 25 милиона играча само за седмица

Колко популярна е новата игра?

Apex Legends е новата игра на създателите на Titanfall. Само за седмица играта вече има 25 милиона регистрирани играча, обявиха от Respawn Entertainment вчера
Постижението показва, колко експлозивно нарастна популярността на Apex Legends само за дни. 


Само 3 дни след пускането на играта, 10 милиона човека вече я играеха. През седмицата пък, Vince Zampella, изпълнителен директор на Respawn отговори на въпроса колко хора едновременно играят играта. 

Това отговаря и на въпроса колко популярна е новата игра? Отговорът е доста. 

Apex Legends е безплатна за игра, достъпна е на PC, PS4 и Xbox. Ако сега започвате да играете, може би ще са ви от полза тези полезни съвети. Дори и Fortnite не набираше фенове толкова бързо, но от друга страна, много от феновете на Fortnite вече се прехвърлиха в Apex Legends. От Epic Games за първи път заговориха по-сериозно за цифри през януари 2018г., когато играта им имаше 45 милиона регистрации на PC и конзола.


Видяхме и огромен брой стриймъри, и по-големи и по-малки да играят играта, възползвайки се от прииждащия хайп. 

Разбира се, няма как все още да се говори за сериозно намаляване на популярността на Fortnite. Все пак, особено след пускането на играта за  iOS и Android и крос платформените опции, има над 200 милиона активни акаунта (цифрите са от ноември). 

Ето какво още сподели изпълнителният директор на  Respawn - Vince Zampella

От както сме пуснали играта виждаме създаването на общност, която вече дава креативни идеи и полезен фийдбек и освен това е въодушевена и търсеща. Искаме да работим заедно с нея за развивитието на играта, това е нашата цел, да моделираме играта заедно с вас. Затова, продължавайте да давате идеи. 

Аpex Legends пусна и FAQ, в който споделя плановете си да добави battle pass функционалност, сезони и не само. Тъй като играта е безплатна, от Respawn ще използва бизнес модел подобен на добре познатия ни от Fortnite. Очакваме тепърва да видим нови идеи и турнири. 

Източник: Тhe Verge

Кой е вашият battle royal фаворит? Харесва ли ви Apex Legends? Споделете в коментарите. 
 

Няма коментари

Напиши коментар