EA планира да пусне Apex Legends за мобилни устройства
Apex Legends

EA планира да пусне Apex Legends за мобилни устройства

Все още не е обявена официална дата. 

Една от най-популярните игри за 2019г., a именно Apex Legends ще пусне своя мобилна версия. Поне такива са плановете на разработчиците за момента. Играта, която дебютира през февруари постигна огромни успехи, особено в първите няколко месеца. Тя бързо се превърна в едно от най-предпочитаните заглавия в Battle Royale жанра. 

Новината не беше изненадваща за феновете, имайки предвид големите успехи, които постигнаха мобилните версии на PlayerUnknown’s Battlegrounds и Fortnite. Освен това, мобилният гейминг се развива стремглаво в последните години, и огромен брой компании правят с приоритет игрите си за Android и Apple устройства. Конкретна дата за пускането на играта все още не е обявена, но разработчиците вече работят по мобилната версия. 

Малко повече информация получихме и от tweet-a по-долу. 

В допълнение на това, EA планира и да пусне играта си в Китай. Китайският пазар е огромен, а PUBG вече пожъна успехи на него, което прави подобно решение да звучи доста логично. Какъв ще е успеха на играта на новия пазар обаче, тепърва остава да видим. 

Преговаряме за пускането на играта в Китай, както и за пускането й на мобилни устройства, а когато имаме точни дати, след като преговорите приключат, ще ви дадем информация, каза Blake Jorgenson от ЕА.

По време на въпросното телефонно обаждане цитирано в tweet-a, oт компанията са споделили и, че 30% от играчите са нови за EA, което значи, че играта е изключително добра в това да се харесва на различни и разнообразни групи хора. И въпреки че напоследък има сравнително голям отлив на играчи от играта, сме сигурни, че ЕА няма да обърне гръб най-бързо популяризиралата се игра за компанията и ще продължи да я развива. 

Източници: dotesports, gamesradar

Няма коментари

Напиши коментар