EA плати 1 милион долара на Ninja да играе Apex Legends
Apex Legends

EA плати 1 милион долара на Ninja да играе Apex Legends

Колко струват няколко часа игра и няколко tweet-а?

Точно един милион долара, ако се казвате Tyler Blevins, познат на милиони геймъри по света просто като Ninja - най-следваният геймър в света.

Ninja беше един от няколкото избрани професионалисти с голям брой последователи в социалните мрежи, привлечени от гиганта Electronic Arts Inc, за да играят и популяризират новото им заглавие Apex Legends в първите часове от официалното пускане на играта.

Въпросните стриймъри успяха да генерират на Electronic Arts над 10 милиона играча в Apex Legends само три дни след пускането на играта.

EA също така са платили и на популярния стриймър shroud, който има почти шест милиона последователи в Twitch, за да играе Apex Legends, но на запитване от страна на Reuters, той отказва да разкрие условията на сделката.

Kevin Knocke - вицепрезидент на еспорт инфраструктурата в ReKTGlobal, коментира сделката:

EA свършиха доста добра работа, подписвайки с всички най-големи стриймъри на игри от този жанр.

Цената на акциите и пазарната стойност на Electronic Arts се повишиха с цели 16% (или 4 милярда долара) в трите дни след пускането на Apex Legends и месец по-късно играта вече има над 50 милиона играча, което се равнява на една четвърт от 200-те милиона играча във Fortnite.

Drew McCoy - водещ продуцент в Electronic Arts, който е създал Apex Legends, каза в интервю следното:

Искахме да създадем ден, в който няма отърваване от Apex, особено ако се интересувате от игри. Искахме да създадем чувството, сякаш има събития, които се случват едновременно по целия свят на този ден. 

Имахме стриймъри от цяла Европа, Латинска Америка, Северна Америка, Корея и Япония, така че да бъдем сигурни, че хората по целия свят са разбрали за играта ни.

Joost van Dreunen - съосновател на фирмата за научни изследвания в областта на игрите SuperData, изчисли, че през 2018 г. играта Fortnite е спечелила 2,4 милиарда долара приходи, което е повече от всяко друго заглавие.

Ако всеки потребител, регистриран досега в Apex Legends, е купил най-евтиния пакет Apex Coin в играта, то Electronic Arts би следвало да са получили 500 милиона долара.

Ninja, който играе Fortnite по 12 часа на ден от своето студио извън Чикаго, е един от многото, които се възползват от огромния успех на играта на EA.


Източник: Reuters

Няма коментари

Напиши коментар