Хакерите на Apex Legends ще получават хардуерен бан
Apex Legends

Хакерите на Apex Legends ще получават хардуерен бан

В борбата с хакери, Apex Legends решиха да банват хакери по акаунти и компютрите, които са асоциирани с тях. 

Откакто пуснаха Apex Legends на 4-ти февруари, играта вече е играна от 50 милиона играчи и е едно от най-популярните заглавия в света.

Избрана за най-добра игра за месец февруари от всички играчи, които играят на PlayStation 4, battle royale играта е грабнала вниманието на всички, включително и на хората, които обичат да играят с непозволени средства.

Над 50 милиона геймъри се присъединиха към Apex вселената, така че не е изненадващо присъствието на много хакери. Respawn, естествено, се борят с напастта и вече са баннали над 350 хиляди акаунта, заради използване на непозволени средства и в момента разработчиците създават система, която ще хване още много подобни индивиди.

Според Daily Esports, в няколко хакерски форума е писано, че играчи са банвани, не само по акаунт, но и по PC (тоест според частите, с които разполага вашият компютър) и няма да могат да играят играта повече никога. Също така се казва, че ако играта се играе от друг акаунт на баннато PC, това означава, че този акаунт също ще бъде баннат в следващите 30 минути.

Точно това накара много геймъри да се дразнят, не само на Respawn, а на уебсайтовете, които продават хаковете. Тези хакове струват около 60 долара и стигат до 150, зависи от програмата, а някои уебсайтове обещават, че няма как да бъдете хванати.

Заради това, едва ли ще има някой, който да отдели такава сума, за да играе с непозволени средства в играта, след като най-вероятно отново ще бъдат баннати, независимо колко акаунта си направят, а като знаем, че играта е безплатна, те може да са безброй. 

Според мен това е най-правилното решение, което Respawn Entertainment могат да вземат, независимо, че могат да срещнат много проблеми и невинни играчи да бъдат банвани, то със сигурност може да се измисли нещо и за тези невинни душички.

Повечето хакове не се хващат от Anti-Cheat софтуера, а това се научава по трудния начин от играчите на Apex Legends.

Respawn Entertainment със сигурност правят всичко възможно да се справят с този проблем и банването на хардуер е сякаш най-добрият начин. Играчите по форумите имат идея,  играчите от Китай да играят само в китайски сървъри и да не бъдат пускани никъде другаде, защото се вярва, че точно там са най-многобройни хакерите.

Разработчиците трябва да бъдат признати, обаче, защото веднага след като се разбра, че има хакери, започна сериозна работа по софтуера, докато при Fortnite не забелязваме същата активност. От друга страна, Epic Games директно съдят хакерите, така че и тук виждаме нещо от сорта на "око за око, зъб за зъб".


Източник: thegamer

Няма коментари

Напиши коментар