Как работят щитовете и лекуването в Apex Legends
Apex Legends

Как работят щитовете и лекуването в Apex Legends

Бъдете здрави и добре защитени!

Едно от най-важните неща в почти всяка игра, както и в Apex Legends е здравето на героя ви. Apex е battle royale игра, така че оцеляването е по-важно от убийствата в мача.

Да знаете как точно работи системата за оздравяване на героя ви е първата стъпка към подобряването на вашата игра, а да разберете как точно работят и щитовете е другата основна стъпка.

Здравето в Apex, както и щитовете са две прости механики в играта. Всички легенди имат същите статистики на здраве, а пък предметите които взимате за оздравяване не могат да бъдат подобрявани от други предмети и умения.

След като научите как работят основите на играта, то вие реално знаете всичко.

Основи

Всички Apex легенди започват със 100 здраве и никакъв щит в началото на играта. Единственият начин за увеличаване на здравето е, като намерите и вземете "Body Shield", което всъщност е броня, която ви дава два бара или 50 точки щит.

Rare бронята - синята, ви дава три бара, които се равняват на 75 щит. Epic - лилавата броня и Legendary - златната броня ви дават четири бара, които са равни на 100 shield.

Щетите, които нанасяте върху бронята или здравето на играча са едни и същи. Броните не намаляват щетите, които понасяте, те просто увеличават здравето на играча. Просто казано - здравето на играча може да бъде 100 без броня, 150 с обикновена броня, 175 с редкия вариант и 200 с Epic и Legendary вариантите.

Здравето и щитовете не се регенерират пасивно в Apex. Можете да ги регенерирате с активиращи се предмети и умения.

Възвръщане на здраве

В момента има три предмета в Apex, които помагат на героя ви да си върне здраве. Можете да се движите, докато възвръщате здраве, но бързината ви ще бъде намалена и няма да може да предприемате други действия в същото време.

  • Syringes (Common) - възвръщат 25 точки здраве и ви отнема пет секунди.
  • Medkit (Rare) - възвръщат 100 точки здраве и ви отнема осем секунди.
  • Phoenix Kit (Epic) - възвръщат 100 точки здраве и 100 точки щит и ви отнема десет секунди.

Ако възвърнете повече здраве от нужното, то то няма да се отрази и просто ще изгубите тези точките, които са били над необходимите да оздравеете напълно, така че не си хабете щитовете без причина.

Единственият предмет, който възвръща здраве и щит е Phoenix Kit.

Друг начин, по който може да възвърнете живот е като използвате активното умение на Lifeline - D.O.C. Heal Drone.

Възвръщане на  щит

Има три предмета, които възвръщат щитовете ви. Тук също може да се движите, докато ги използвате и се случва по абсолютно същия начин, както при възвръщането на здраве.

  • Shield Cell (Common) - възвръща 25 точки щит и ви отнема три секунди.
  • Shield Battery (Rare) - възвръща 100 точки щит и ви отнема пет секунди.
  • Phoenix Kit (Epic) - възвръща 100 точки здраве и 100 точки щит и ви отнема десет секунди.

Друг начин по който може да възвърнете щитовете си е, като заместите сегашната си броня с друга от същия вид. Ако използвате повредена Common броня и намерите нова, най-добрия вариант е просто да ги замените.

Legendary бронята може напълно да възвърне щитовете ви, когато убиете опонент.

Други видове щит и защити
 

Има още няколко предмета и умения, които ви дават защита, но те не влияят на персоналните ви щитове и здраве по никакъв начин.

Каските (Helmets) са страхотен дефанзивен предмет. Те ви предпазват от хедшоти, като намалят понесените щети с 30 (Common), 40 (Rare) и 50 (Epic и Legendary) процента. Legendary вариантът увеличава скоростта, с която използвате активните умения.

Knockdown Shields са друг вид щит. Те работят само когато героят ви е понесъл достатъчно щети, че да бъде свален. След като сте свален, вие може да лазите и да ползвате този щит, за да се предпазвате от това да ви довършат. Този щит понася 100 (Common), 500 (Rare) и 750 щети (Epic и Legendary). Legendary вариантът ви позволява да се вдигнете сами, без помощ от приятел.

Gibraltar, например, има специални щитове, които му дават защита, но не влияят на здравето му. Неговото умение Dome of Protection позволява на неговите приятели да стоят в кръг, който е защитен от идващи куршуми на противници в следващите 15 секунди от пускането му.

Ето как точно работи здравето и щитовете в Apex Legends.

Не забравяйте да взимате допълнителни щитове и аптечки, за да може да възвръщате както щита, така и здравето си след битка.

А сега е време да се видим в игра! До скоро!

 

Свързани страници

Виж всички
Apex Legends
NRG ще наемат Apex Legends играчи
Apex Legends
Apex Legends - новата Battle Royal вселена
Apex Legends
Apex Legends - полезни съвети

Няма коментари

Напиши коментар