Над 700 000 баннати акаунта в Apex Legends
Apex Legends

Над 700 000 баннати акаунта в Apex Legends

Respawn в постоянна война с хакерите
 

Скоро след като беше обявено заглавието Apex Legends, този февруари, създателите на играта Respawn Entertainment казаха, че са баннали над 16 хиляди акаунта от играта. Сега вече цифрите са много по-големи. 

В пост в Reddit от преди няколко дни, един от мениджърите на Respawn разкри, че общият брой акаунти от пускането на играта до сега е 770,000. Освен това, компанията е успяла да блокира 300 000 опита да се създадат нови акаунти, през последните 20 дни, а 4 000 акаунти, свързани с продаване на чийтове са баннати. Тези данни са само за PC версията на играта. Знаете добре, че battle royalе заглавието е достъпно също така на Xbox One и PlayStation 4. 

В поста Respawn допълва следното: it is a constant war with the cheat makers that we will continue to fight. В постоянна война сме със създателите на хакове, и ще продължим битката. 

Разработчиците работят с различни партньори, един от които е отделът на Electronic Arts за сигурност и измами. 

Няма как да споделим подробности по работата си. Това, което можем да кажем за момента е, че работим многостранно и от всички ъгли - от усъвършенстване на самата игра през създаване на различни механизми за защита до улавяне на хората, които мамят. 

Apex Legends е една от най-популярните игри в момента. Най-големите еспорт организации имат отбори по играта, а още през първия месец от пускането й, играчите вече наброяваха над 50 милиона. Проблемът с хората, използващи непозволени средства обаче е голям. Все пак всички искаме честна и равностойна игра. Много от досегашните фенове на играта се отказаха от нея именно заради тези проблеми. Очакваме да разберем дали разработчиците ще успеят да оправят проблемите и дали усилията им ще бъдат възнаградени. След първоначалния хайп, сега всичко се нормализира и тепърва ще можем да определим плюсовете и минусите на играта, както и колко всъщност са играчите. 

Преди няколко седмици Винс Зампела, от студиото сподели и, че ще се върви по план с ъпдейти и подобрения на играта. Е, ще видим как ще се развият плановете, а до тогава, както обичаме да казваме, Have Fun. 

Източник: Polygon
 

Няма коментари

Напиши коментар