Оръжията в Apex Legends
Apex Legends

Оръжията в Apex Legends

Кои са най-добрите оръжия в играта и защо? 

Оръжията в Apex Legends са разпръснати сред различни сгради и съоръжения, а изборът на правилното такова може да бъде разликата между победата и загубата. И тъй като играта е сравнително нова, а оръжията не са малко, ви предлагаме да ги разгледаме, за да направим играта ви по-приятна. 
 

via GIPHY


Нека започнем със списък на всички оръжия в играта до сега. *

 

 

*Имайте предвид, че играта е нова, и често ще се правят различни промени (нърфове или бъфове по оръжията)


Ето ги и категориите оръжия.

 


Кои оръжия са по-добри от другите? 

 

Трудно можем да кажем кое е най-доброто оръжие, а в много случаи става дума и за лични предпочитания. Ето ги и нашите идеи. 

За началото на играта, Wingman, който нанася 45 щети (damage) в тяло и 90 в глава е предпочитано оръжие. То стреля добре и на по-къса и на по-дълга дистанция. Сред пистолетите това е най-честият избор. И, да, беше нърфнат.

 R-301 Carbine се счита за може би най-добрият assault rifle. Въпреки че прави по-малко щети на изстрел, оръжието може да направи хедшот от 300м.

От друга страна напълно автоматичният VK-47 Flatline нанася най-много щети в AR категорията и е стабилен и точен на средна и дълга дистанция, а откатът е минимален. 

M600 Spitfire е доста подходящо оръжие ако обичате да спрейвате. То се контролира по-лесно след първите няколко изстрела и прави 20 щети в тяло и 40 в глава.

R99 изстрелва 18 изстрела само за секунда. То е едно от най-силните оръжия в играта. Ако нямате нищо против S-образния му патерн и това, че е пригоден за по къси дистанции, изберете него. Ако ли не, можете да прибегнете до Prower Burst PDW. Той също стреля бързо и нанася най-много щети в SMG категорията. 

Нека не забравяме и Mastiff Shotgun, който въпреки че е рядък за намиране е считан от някои за най-доброто оръжие в играта.

Peacekeeper (ако си точен с него) и EVA-8 са предпочитани оръжия в категорията си. Обърнете внимание на начина по който се движат изстрелите ви при спрейване. 

Между другото, понеже говорим за патърни на спрейване, отделете време да научите различните форми при различните оръжия. Това определено ще подобри играта ви. Ако играете и CS:GO, можете да гледате това видео, в което Niku говори именно за спрейването при различните оръжия и техните патърни. 


А ето и патърните при спрейване в Apex Legends. 

 

Изображение: IGN


Ето и едно видео, което класира всички оръжия от най-лошото до най-доброто. Разбира се, отново говорим за лична преценка. 


От известно време в играта има и ново оръжие, а именно Havoc. Оръжието е тип Assault Rifle и използва Energy Ammo, съвместимо е с Turbocharger и Selectfire Receiver, което означава, че от Autofire режим става на Charging beam, който убива всичко, което уцели. Повече за него можете да прочетете в тази статия.


И понеже си говорим за най-харесваните оръжия, нека споменем и кои са най-нехаресваните. За повечето хора това са P2020 и Mozambique. Вие какво мислите?


Не забравяйте и важността на допълненията (Attachments), които дават бонуси на оръжията. Има 5 основни вида такива допълнения. 

 

  1. Stock attachments, които позволяват например да сменяш по-бързо оръжията. 
  2. Barrel attachments, които намаляват отката
  3. Magazine attachments, които увеличете капацитета на амунициите
  4. Optic attachments, които добавят оптика или мерник
  5. Hop-up attachments, които са специфични, а любимото ми е това увеличаващо щетите 

 Източници: Apex Legends, PCGamer, IGN


Надявам се да съм ви била полезна и ви желая приятна игра!

Няма коментари

Напиши коментар