Професионален Apex Legends играч беше хванат да играе с хак на стрийм
Apex Legends

Професионален Apex Legends играч беше хванат да играе с хак на стрийм

Професионалната сцена на Apex Legends беше разтресена, след като играч беше хванат да играе с хак по време на негов стрийм.

Играчът се подвизава с псевдонима "ElmZero", battle royale играч, който беше на път да се присъедини към гейминг организацията Zenith Esports.

На 25 февруари, по време на scrim мач, играчът на Team Liquid - Rogue видя някои съмнителни отигравания на стрийма на ElmZero, като очевидно той е използвал допълнителен софтуер, за да си помогне.

Rogue е направил няколко клипа, които публикува в Twitter, заедно с думите "Как така хора играят с хак по време на scrim?"

След като този tweet беше видян от бившия професионален играч в играта Paladins - Envy, той пусна друг клип, на който се вижда как ElmZero уцелва няколко невероятни изстрела в друг мач.

 За черешката на тортата, Rogue добави и още един клип, в който ElmZero загрява преди Apex Legends мач и видеото доказва, че играчът е използвал допълнителен софтуер, който да му помага да уцелва противниците си по-лесно.

 Всичко това достигна до Zenith Esports, които бяха на път да подпишат с ElmZero. След като видяха доказателствата, Zenith обявиха, че няма да имат нищо общо с играча, след като той е нарушил споразумението.

Преди да подпишем с играчи, ние винаги казваме, че те никога не трябва да използват допълнителни програми, които да им помагат в игра" - написаха в Twitter Zenith Esports. "Това включва ElmZero. ElmZero нямаше договор с нас, а ние също така спряхме неговия пробен период. Благодаря ви.

Zenith Esports признаха, че по принцип в ситуации, като тази, биха изчакали да бъде направено официално разследване, но изтриването на всички видеа от канала на ElmZero в Twitch са били достатъчно доказателство.

Играчът потъна вдън земя след обвиненията, включително деактивира Twitter акаунта си и все още не е направил официално изявление по ситуацията.

Докато хващането на още един хакер е добра новина, то това определено не говори добре за Apex Legends, където все повече и повече хакери се раждат и развалят игрите на хората или просто не им остават шансове.

Ако искат Apex Legends да се качи на еспорт сцената, тогава Respawn Entertainment ще трябва да повишат вниманието си в посока разрешаването на толкова голям проблем като този. Естествено, разработването на ефективна anti-cheat система ще бъде първата стъпка.

До тогава, доста организации ще трябва да поемат рискове при наемането на нови играчи, защото вече кой знае... кой играе с хак и кой не... ?

Какво мислите вие? Дали Respawn ще се справят с проблема или пък корабът "Apex Legends" ще потъва бавно заради такива "играчи".

 

Източник: dexerto

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар