Dota PIT организаторите с Artifact турнир за 10 хиляди долара
Artifact

Dota PIT организаторите с Artifact турнир за 10 хиляди долара

Нашите балкански приятели от Сплит, Хърватия, One Game Agency обявиха турнир по Artifact с награден фонд от 10 хиляди долара.

One Game Agency е компания, която е известна със своите PIT турнири на други игрови дисциплини като Dota 2, CS:GO и PUBG, като за първи път влиза в еспорт сцената на новото заглавие Artifact. Компанията е единствената такава на Балканите, след румънците от PGL, която успява да организира Minor турнир по Dota 2 и CS:GO на Балканския полуостров.

Аудиторията от Artifact играчи може да е малобройна в този момент, но OGA искат да дадат най-доброто от себе си и да създадат събитие, което да бъде запомнено от феновете на игрите с карти и от състезателната сцена.

Както Dota 2 турнирите, които OGA организират, Artifact PIT също ще бъде спонсориран от AMD и Sapphire. Турнирът ще включва общо 32-ма играчи, които ще се борят за първите четири места, за които е заделена сума от 10 хиляди долара като награден фонд.

Разпределение на наградния фонд на Artifact PIT:

1-во място: 4 500 долара
2-ро място: 2 500 долара
3-то място: 1 800 долара
4-то място: 1 200 долара

Събитието ще стартира с групова фаза този понеделник (21-ви януари) и ще продължи до събота (26-ти януари), като само 16 от играчите ще продължат напред към плейоф с директна елиминация, мачовете от който ще бъдат Bo3.

Списъкът с играчи е изключително интересен, с участието на WePlay! Artifact Mighty Triad: Strength шампиона George "Hyped" Maganzini, но също така и човекът, който наистина не е имал шанс досега да изпробва уменията си поради започването на кариерата си в Artifact като коментатор, а именно David "ImpetuousPanda" Nolskog.

Ето го и пълния списък с участници в Artifact PIT:

 1. Hyped (Team Liquid)
 2. Petrify (compLexity Gaming)
 3. Lifecoach
 4. heffaklumpen
 5. Hoej  
 6. Melo
 7. StanCifka (Omnislash)
 8. Naiman
 9. Freddybabes (compLexity Gaming)
 10. swim (Evil Geniuses)
 11. GameKing (Pittsburgh Knights)
 12. Ekop (Demise)
 13. dpmlicious
 14. CHARM3R
 15. HotMEOWTH  
 16. Wifecoach
 17. Pavel_HS
 18. Kozmic
 19. PMayne
 20. Feno
 21. Gaara
 22. superjj (compLexity Gaming)
 23. ImpetuousPanda
 24. LukasBlohon
 25. XiXo (SKTelekom)
 26. StrifeCro  
 27. Tomas
 28. Mryagut (compLexity Gaming)
 29. DouDou
 30. JasonZhou
 31. LuminousInverse
 32. MieGod

Турнирът може да се проследи от Twitch канала на OGA, като първият мач ще започне в понеделник (21-ви януари) в 17:00 часа българско време.


Източник: Artifact PIT

Няма коментари

Напиши коментар