heffaklumpen спечели първия турнир по Artifact
Artifact

heffaklumpen спечели първия турнир по Artifact

Две седмици преди официалното пускане на Artifact от Valve (28 ноември), се състоя и първия турнир на играта.

Домакини на събитието бяха Beyond The Summit (BTS), а част от него станаха 128 играчи от цял свят, които имаха достъп до затворената бета на играта. Форматът на турнира беше Swiss групова фаза, от която топ осемте участници преминаха към плейоф схема с директна елиминация.

На същото събитие Valvе споменаха, че забраната върху разпространяване на информация за играта към бета играчите се вдига на 17 ноември. Това означава, че от тогава всеки, който има достъп до бетата, може да публикува видеоматериали и да стриймва Artifact

Топ 8 участниците:

heffaklumpen - професионален Magic: The Gathering играч;
Naiman - професионален Hearthstone играч;
GameKing - професионален Gwent и бивш Hearthstone играч;
KuroKy - професионален Dota 2 играч;
Dane - професионален Hearthstone играч;
space_loner
Mogwai - професионален Gwent играч;
Feno - професионален Hearthstone играч.

Измежду тях можем да видим доказани еспорт атлети, като например:

KuroKy - шампион на The International 2017 по Dota 2;
heffaklumpen - шампион на Pro Tour Magic Origins 2015 по Magic: The Gathering;
Naiman - шампион на HCT Europe Winter Championship 2016 по Hearthstone;
GameKing - шампион на IeSF World Championship 2016 по Hearthstone;


Турнирът беше спечелен от шведът Joel "heffaklumpen" Larsson, който не допусна нито една загуба по време на участието си, завършвайки със 7-0 резултат в групата и 6-0 резултат в плейофите. По пътя си шведът се сблъска с Hearthstone играча Naiman, премина през KuroKy - капитана на Team Liquid отбора по Dota 2 и на финала срещна испанския Gwent играч Mogwai.

Идвайки от друга игра с карти, в която драфтването е една неразделна част от всеки голям турнир, Larsson показа завидни умения в новата игра на Valve. Шампионът показа адаптивност и последователност в Gauntlet-a срещу своите опоненти.

Тестето, с което heffaklumpen спечели, беше черно/зелено агро (Black/Green Aggro). Той избра героя Sorla Khan два пъти и заедно с него шест пъти картата Assault Ladders, които му дадоха огромен потенциал да атакува кулите на опонентите си.

Дори в четвъртфинала шведът изпепели 80-те точки на кулата на Ole "Naiman" Batyrbekov в един единствен ход, разполагайки се на широко върху игралната дъска със своята карта Disciple of Nevermore.

Въпреки че в тестето му нямаше методи за обръщане от евентуална губеща позиция, агресията и чистата сила на тестето му бяха повече от достатъчни. Larsson се сблъска с най-разнообразни тестета, включително червено/зелено мидрейндж тесте (RG Midrange) на Naiman, синьо/червено контрол тесте (BR Control) на KuroKy и среброто синьо/черно/червено мидрейндж тесте (BBR Midrange) на Mogwai.

Тестето на Joel "heffaklumpen" Larsson може да бъде открито тук.

Запис на игрите от финала


Турнирът беше стриймван в продължение на два дни и даде на общността представа какво да очаква от играта, когато тя бъде пусната в края на месеца (28 ноември). В края на турнира обаче бе обявено нещо, което значително развълнува аудиторията - споразуменията за неразкриване на информация (Non-disclosure agreement - NDA) на всички играчи, които са участвали в затворената бета, ще приключат на 17 ноември. Това означава, че ще им бъде позволено да правят каквото пожелаят с играта - да я стриймват, да я обсъждат, да създават най-различни тестета публично и т.н.

Класиране

1. heffaklumpen - 4 000 долара
2. Mogwai - 2 000 долара
3-4. KuroKy и Dane - 1 000 долара
5-8. Naiman, GameKing, space_loner и Feno - 500 долара

 

Източници: VPEsports - статия #1, статия #2

Няма коментари

Напиши коментар