Hyped спечели Artifact Mighty Triad: Strength турнира на WePlay
Artifact

Hyped спечели Artifact Mighty Triad: Strength турнира на WePlay

Първият Artifact турнир на WePlay приключи с победата на известния Hearthstone играч George "Hyped" Maganzini, който играе под флага на Team Liquid на професионалната Artifact сцена.

Hyped влезе в турнира като всепризнат фаворит и го доказа със своето перфектно представяне.

В един от най-очакваните мачове от плейофите, където Hyped игра срещу Lifecoach, играчът на Team Liquid победи червено-зеления дек на своя опонент с 2 на 0 резултат.

Полуфиналите бяха малко по-оспорвани за Hyped, тъй като почти загуби първата игра и срещна проблеми с интернета във втората, които го изкараха от нея и се наложи тя да бъде преиграна. Hyped постепенно стигна до победата и се класира за финала с 2 на 0 резултат срещу LuckBox.

Frederik "Hoej" Nielsen записа нов рекорд с полуфиналната си серия срещу MieGod, като спечели най-бързата игра в турнира. Във втората игра със своя червено-черен агро дек датчанинът се фокусира върху лявата и дясната линия на своя опонент, оставайки средата. Hoej взе победата само за 5 рунда, който бе вторият играч, който се класира за финала. През целия турнир той не изгуби нито една игра.

В първата игра от финала Hoej беше много близо до това да победи Hyped, но силата и експертизата някак не му стигнаха. Във втората игра Hoej най-сетне успя да пребори Hyped, но в третата, за негово съжаление, загуби след Annihilation карта от Hyped, която изпепели всичко на линията му.

Класиране и декове:

1. Hyped (дек) - 5 000 долара
2. Hoej (дек) - 3 000 долара
3-4. MieGod (дек) - 1 000 долара
3-4. LuckBox (дек) - 1 000 долара

Играчите в топ 16 се класират автоматично за следващата итерация на Mighty Triad серията турнири, която ще носи името Agility. Повече информация за следващия им турнир ще научим по-късно тази година, а отворените му квалификации ще се състоят през януари догодина.

 

Източник: WePlay

Няма коментари

Напиши коментар