Newbee уволниха свой Dota 2 треньор след стрийм на Artifact
Artifact

Newbee уволниха свой Dota 2 треньор след стрийм на Artifact

Moogly - carry играчът на Newbee, беше въвлечен в драма, създадена от Rubick - един от треньорите в Dota 2 състава.

Lu "Rubick" Renfei, който наскоро беше взет в Newbee като помощник треньор в отбора, е използвал Steam акаунта на Xu "Moogy" Han, за да изпробва новата игра Artifact на Valve, която все още не е публично достъпна.

Не само, че се докопал до играта, ами решил и да я стриймва в китайски стрийминг сайт. Това действие е било без знанието и разрешението както на Moogy, така и на Newbee като цяло, съобщават официално от организацията.

След случилото се бета достъпа до играта е отнет от акаунта на Moogy, а канала на Rubick в стрийминг услугата Douyu е бил баннат, както и е бил незабавно уволнен от Newbee.

Rubick написа няколко думи в своя Weibo акаунт, за да обясни действието си.

"Завидях, че той има достъп до Artifact. Нямах планове да стриймвам играта, но като заклет стриймър някак си стигнах до тази мисъл и го направих. Не осъзнавах колко сериозно бе това, докато мениджъра не се свърза с мен и толкова много съжалявам за случилото се, че не успях дори да заспя снощи. Надявам се моята грешка да ви напомня за това как едно безрасъдство може да отнеме шанса ви да преследвате мечтата си. Това е едно от най-глупавите неща, които можете да направите."

Дори и Guo Zhili - бившият шеф на Invictus Gaming, публикува своята гледна точка в Weibo, показвайки колко сериозни могат да бъдат последствията от това своеволие на Rubick за връзката между китайския регион и Valve.

"Този инцидент наистина саботира връзката между Valve и Китай като регион. Някои от вас може би не са запознати с това колко много усилия са вложили редица хора, за да прочистят въздуха и да оправят нашите взаимоотношения с Valve. Точно след TI8 говорих със Sharon и бях доста уверен в себе си, когато й казах следното - "Виж, вече имаме все по-малко непрофесионално поведение и играчите стават все по-кооперативни", но сега това е просто като шамар в лицето ми."

Малка част от едночасовия стрийм на Rubick, показващ интерфейса на играта и геймплея, може да намерите тук и тук.

Няма коментари

Напиши коментар