Richard Garfield вече не е във Valve
Artifact

Richard Garfield вече не е във Valve

През седмицата Valve съкратиха общо 13 човека, измежду които доста бяха служители в отдела за виртуална реалност.

Двама от тях бяха главният дизайнер на новата игра Artifact - Richard Garfield, както и неговият дългогодишен партньор Skaff Elias.

Договорите им с Valve минават през компанията Three Donkeys, което означава, че те не са били реални служители на Valve, а са били наети за определен период да извършват конкретна дейност за тях чрез компанията си. Въпросният договор е бил за срок от четири години и сега той изтече.

Колегите от Artibuff се свързаха с Richard Garfield за коментар по темата и получиха следния отговор:

Не бяхме изненадани от уволнението, като се има предвид колко бърз беше старта на играта. Екипът ни беше доста ентусиазиран за играта и беше уверен, че разполагаме с добър продукт, но впоследствие стана ясно, че ще бъде трудно да стигнем там, където реално искахме. Уволненията от Valve имат смисъл по редица причини.

Вероятно причината за уволненията са, защото моделът на играта не е достатъчно интересен и подходящ за аудиторията.

Само за тази седмица максималният брой едновременни играчи в Artifact в бил 815 души, като с всеки следващ месец базата от играчи се забелязва, че спада стремглаво надолу. Почти двойно.


Последната публикация в сайта на играта беше на 20 декември 2018 г.

Valve не са били активни в социалните мрежи на играта в продължение на три месеца и не информират общността с това какво се случва или какво предстои да се случва с нея от декември 2018-та, въпреки че публикуваха доста важен балансиращ играта пач в началото на февруари. Разбира се, той не беше отразен в официалните социални мрежи на играта.

Въпреки мълчанието на Valve за Artifact и прекратяването на договора, Richard Garfield е оптимист, че играта все още може да се превърне в страхотно заглавие.

Аз и Skaff Elias оставаме оптимисти по отношение на качеството на играта и сме предложили обратна връзка и съвети напълно безплатно към Valve, просто защото бихме искали да видим играта по начин, по който смятаме, че може да продължи да съществува. Радваме се, че работехме с Valve и аз лично бях впечатлен от неумолимия им фокус върху качеството на играта и изживяването, което се предлага на играча.

 

Източник: Artibuff

Няма коментари

Напиши коментар