Турнири по CS:GO и Artifact с LAN финали в София
Artifact

Турнири по CS:GO и Artifact с LAN финали в София

Това може би е турнирът по Artifact с най-голям награден фонд до момента.

Хората, които играят играта Artifact може да намаляват, но пък наградните фондове на турнирите продължават да се увеличават. В сряда, VPN компанията NoxFire обяви нова Artifact лига, която стартира в края на февруари.

С награден фонд от 30 хил. долара, тя се превръща в Artifact турнира с най-висок награден фонд до момента. Наградата за първо място е 12 500 долара - повече отколкото всеки играч на Artifact е печелил до момента, откакто играта е излязла.

Няма много информация, но ако получим таквава, със сигурност ще я добавим в статията. До момента знаем, че ще има 32 играча и те ще могат да се класират за основната фаза от отворени квалификации. Играта ще бъде играна в режим Draft и ще има LAN финали в София, България, които ще се проведат от 3-5 май, което е много добра новина за всички нас!

Дистрибуцията на наградния фонд ще стане по следния начин:

  • 1st: $12,500
  • 2nd: $7,000
  • 3rd: $4,000
  • 4th: $2,500
  • 5th – 8th: $1,000

Форматът също така прави NoxFire League първата лига, която ще продължи по-дълго време и ще е свързана с Artifact. За момента всички събития са били най-много една седмица или един уикенд, но NoxFire League ще продължи цели два месеца.

Естествено, ако лигата успее и има гледаемост, това би сложило едни добри основи за бъдещи турнири и как би трябвало те да се организират.

Заедно с Artifact турнира, организаторите ще пуснат и турнир по CS:GO с награден фонд от 70 хил. долара. В поканените отбори са известни български лица, като Windigo и BPro, както и няколко сборки, като по-именити от тях са Bojestvata в състав от dream3r, Shooter, Partodis, xek и VNko.

Финалите на CS:GO турнира също ще бъдат в София, България, но все още нямаме особено много информация по въпроса.

Други известни отбори, които ще играят в лигата са AVANGAR, Nexus, Kinguin TaZ), 3DMAX и още няколко по-малки отбора.

Както казах, най-хубавото е, че финалите ще бъдат в София, България, така че ще се насладим на още едно събитие в нашата столица, като този път се очаква на родна земя да дойдат и още по-големи отбори.

Аз лично нямам търпение да получа повече информация по въпроса и след като това стане, със сигурност ще я споделя с вас!

А до тогава, както винаги - Have Fun!

 

Източник: NoxFire, VPEsports

  • Costellinho
    Costellinho
    Интересно ми е да видя къде ще се проведат LAN финалите и как са избрали точно София за тяхна LAN дестинация, надявам се продукцията да е добра и да остана приятно изненадан.
показване на 1 от 1 Коментар