Nintendo с бюджетен Switch?
Console

Nintendo с бюджетен Switch?

По-евтин Switch може да излезе през юни? 

Вероятно компанията Nintendo ще представи нов и по-евтин вариант на своят Nintendo Switch през месец юни, според репорт на Bloomberg. Преди време се носеха именно такива слухове, коментиращи разработката на въпросния бюджетен модел конзола. Все още чакаме и годишните отчети и официална информация за плановете и проектите на компанията. 

Все още не е ясно какви по-точно ще бъдат промените, които от компанията ще извършат при направата на по-евтиния продукт. Спекулира се, че възможни такива са например направата на по-малък дисплей, което би направило устройството по-евтино и по-мобилно. 

Nintendo все още не е излязла с официално изявление относно финансовите отчети на компанията за миналата година. Според Bloomberg анализаторите съобчават, че компанията са доставили около 17.5 милиона Switch конзоли. Ако това се окаже точна информация, предишният рекорд на компанията от 17 милиона продажби ще бъде надминат, но въпреки това е по-малко от амбициозната цел от 20 милиона конзоли. 

Реалистично погледнато, по-евтин модел Switch конзола би помогнала на Nintendo да увеличи продажбите и търсенето. Тази стратегия вече сме виждали от компанията в миналото, с Nintendo 2DS, което беше по-малко мощна и бюджетна версия на 3DS. Освен това, знаем, че стратегията до момента е работела добре. 

В допълнение на това, от Bloomberg отбелязва, че съществуващата Switch конзола ще получи лек ъпдейт тази година. В статията се отбелязва също, че за момента не се работи по по-силна версия на конзолата, затова, какъвто и да е ъпдейтът на дали ще повлияе съществено на самата конзола. 

Новината за по-евтината конзола, както можете и да си представите беше приета добре. Чакаме разбира се официална информация от Nintendo, както и повече подробности, които за сега нямаме. Говори се и, че финансовите отчети всъщност няма да са добри. Очакваме обаче официални данни.

Харесвате ли Switch конзолите? Споделете в коментарите под статията и както винаги Have Fun

Източници: The VergeBloomberg

Няма коментари

Напиши коментар