PlayStation 5 няма да бъде пуснат поне в следващите 12 месеца
Console

PlayStation 5 няма да бъде пуснат поне в следващите 12 месеца

Конзолата няма да излезе по-рано от април 2020г.
 

Наскоро от Sony обявиха, че следващото им поколение конзоли ще носи името PS5 (PlayStation 5), но няма да излязат през 2019г., нито в следващите 12 месеца. 

Това потенциално значи, че датата за дебюта на новата конзола ще бъде някога през лятото на 2020г. Разбира се, така компанията си даде и време, а и възможност да сподели повече за  PlayStation 5 на събитието Е3 догодина.

Наскоро компанията разкри и някои от ключовите характеристики за новата си конзола. От Sony ни обещават:

8K графики
3D аудио
SSD хранилище
8 ядрен CPU

Освен това, очакваме съвместимост на конзолата със заглавията за PS4. 


По-мощни CPU и SSD ще бъдат и подобренията на конзолата. С подобни характеристики се очаква да бъде и конзолата на Microsoft. Носят се слухове, че компанията подготвя два нови Xbox-а за 2020г. Anaconda вероятно ще бъде името на едната конзола. От компанията все още не са дали официално никаква информация. Те обещаха обаче, че на следващия E3 ще бъдат съобщени големи неща. (We will go big!)

Друга новина от последните часове е, че от Sony споделиха, че са продали общо 96.8 милиона броя PS4 конзоли до момента. Това е изключително близо до 100 те милиона, които са в плановете на компанията за следващото тримесечие. 

Повечето фенове са развълнувани за новата концола, а лично аз се радвам, че тя няма да излезе в следващите 12 месеца, защото ще имаме повече време да се порадваме на PS четворките си, преди да трябва да мислим за купуване на нови. Убедена съм, че новата конзола ще излезе в точния момент и очаквам с нетърпение и нея и новите проекти на Microsoft. 

Източници: The Verge

Няма коментари

Напиши коментар