Rеd Dead Redemption 2: как да сме надъхани
Console

Rеd Dead Redemption 2: как да сме надъхани

Дългоочакваната игра на Rockstar Games вече чупи интернета

Red Dead Redemption 2 излезна и всички фенове могат да си я закупят, като ще трябва да отделите от 120 до 200 лв., в зависимост от изданието което искате да закупите.

 

Америка, 1899 година. Ерата на дивия запад е към своя край, като служителите на реда преследват последните разбойнически групи. Тези, които не се предадат биват избити. 

След несполучлив обир в западния град на Блекуотър, Артър Морган и групата на Ван дер Линде са принудени да бягат. По петите им са федерални агенти и най-добрите ловци на глави в държавата. За да оцелеят те трябва да ограбват, крадат и да се бият по пътя им през суровата централна Америка. С увеличаването на опасността Артър трябва да вземе решение - дали да се подчини на своите идеали или на лоялността на групата, която го е отгледала.

Всички, абсолютно всички говореха за тази игра. Независимо, че е единствено за конзоли, интернет пространството беше превзето от каубойски мемета, спойлери за играта, дори скандали за студиото, отговорно за всичко това. Ако и вие очаквахте играта с нетърпение, сигурно знаете, че можете да я поръчате от официалния сайт на Rockstar Games, като трябва да изберете дали искате да бъде за PlayStation 4 или Xbox One, дигитално или физическо копие на играта, издание - дали да бъде само играта или ще си платите за допълнителни джвъчки - търговецът, от който ще получите доставката, ще бъде избран автоматично.

Rockstar Games са един от най-разпознаваемите гейм брандове на света, благодарение на легендарни поредици като GTA, Max Payne и очевидно Red Dead. Rockstar работят под шапката на Take-Two Interactive и всъщност са няколко студиа, разхвърляни из света - Ню Йорк, Торонто, Индия и още. Известни са с високото качество на игрите, излезли изпод ръцете им, но тази слава не идва без цена - може би сте забелязали драмата около изказването на един от основателите на Rockstar, Dan Houser, описвайки как всички работят "100 часови работни седмици". След огромната вълна възмущение от публиката Houser обясни думите си, но културата на Rockstar да кара служителите си да работят прекално много стана общообсъждана тема. В тази прекрасна статия можете да прочетете дълъг анализ и няколко интервюта по темите.

Дали ще "сбори" Witcher-a?
Дали ще успее да надмине Вещерът по признания и награди?

Играта е грандиозна. Разработвана повече от 5 години, втората част от поредицата всъщност разказва случки преди оригиналното издание. Информация за историята можете да намерите почти навсякъде, затова важният въпрос е следният: Коя игра е по-добра: The Witcher 3: The Wild Hunt или Red Dead Redemption 2?

Очакваме над 60 часа история, огромен свят за изследване, легендарни врагове, купища предизвикателства, хубава музика и като цяло качествено изпълнение. И конски тестиси, които реагират правдоподобно на променящите се метеорологични условия на суровата пустош.

Сега сте вие наред. Купихте ли си вече играта? Планирате ли да я купите? Напишете в коментарите. А дотогава, както винаги - Have Fun!

2 Коментара

Напиши коментар
  • Glavusanov
    Glavusanov
    иначе казано, да
  • Wicked
    Wicked
    "На коня топките се свиват като стане студено"
показване на 2 от 2 Коментара