Astralis и драмата с фраговете през смоукове
CS:GO

Astralis и драмата с фраговете през смоукове

Драмата отново е тук, но този път е в най-високото ниво на CS:GO

Най-добрият отбор в света Astralis бяха обект на доста негативизъм от публиката, след като Xyp9x направи фраг по доста странен начин на офлайн финалите.

По време на мача си срещу MIBR на ECS Season 6 Finals, Andreas "Xyp9x" Hojsleth уби Marcelo "coldzera" David през димна граната по време на ситуация с вече заложена бомба. Xyp9x спрейна през димната граната в Jungle от бомба А и CS:GO обществеността избухна с това, че Xyp9x е използвал бъг в CS:GO.

Играчът на FaZe Clan Nikola "NiKo" Kovac отбеляза, че Xyp9x е видял coldzera през димната граната и го е убил, въпреки че смоукът дори не беше започнал да изчезва. Когато смоуковете започват да изчезват, играчите могат да видят противниците на радара и така да получат предимството. Все още не е ясно какво точно се е случило в този случай.

Epitacio "TACO" de Melo каза, че някои играчи използват определени настройки на NVIDIA, които им позволяват да виждат през димни гранати, няколко секунди преди те да изчезнат. Все пак TACO отбеляза, че според него Astralis не ползват такива бъгове.

Xyp9x се включи след това и обясни на всички, че дори не знае за тези "NVIDIA настройки" и че е видял краката на противника си, дори и това да не се вижда от гледната точка на наблюдателите. Допълни, че все още има смоук бъгове в играта, които се появяват само от страната на наблюдателя (spectator). Gabriel "FalleN" Toledo защити Xyp9x и каза, че всеки клиент показва "собствен" смоук който изглежда различно за всички. Xyp9x каза на NiKo, че е готов да покаже всичките си видео настройки, за да му докаже че не ползва каквито и да е трикове.

Неговия съотборник Lukas "gla1ve" Rossander също каза, че никой от отбора не използва такива настройки и че в повечето време се наблюдава радара и се използва усета на играча. Доста фенове обвиниха gla1ve и Xyp9x, че използват някакви настройки, които им позволяват да виждат през смоуковете, защото в доста от случаите намират фрагове именно през димните гранати.

gla1ve отговори на нападките с изречението "I am wondering where I should go for a SMOKING hot VACation next summer", което е игра на думи и смятам че повечето от вас ще схванат шегата, която трудно би се превела на български.

Играчът на Fnatic Jesper "JW" Wecksell потупа Xyp9x по рамото, като ситуацията определено наподобява тази на Fnatic през 2015, когато доминираха на CS:GO сцената, а тогава Robin "flusha" Ronnquist беше обвинен от обществото, че използва непозволени средства.

"Когато си безспорният номер едно, хората ще търсят причини да те омаловажат или да се опитат да ти отнемат неща" - думите на JW

"Вие, момчета, сте единствените, които знаят дали има някаква истина в ситуацията, просто продължете да правите това, което правите и не обръщайте внимание на другите."

 

Източник: dotesports, HLTV

Свързани страници

Виж всички
CS:GO
Cloud9 официално подписаха с Kioshima
Еспорт
Какво става с H1Z1 Pro League?
  • triplexsa
    triplexsa
    "Когато си безспорният номер едно, хората ще търсят причини да те ОМАЛОМЪЖАВАТ* или да се опитат да ти отнемат неща" - думите на JW
показване на 1 от 1 Коментар