Astralis са шампионите на BLAST Pro Series Lisbon
CS:GO

Astralis са шампионите на BLAST Pro Series Lisbon

Astralis завършиха годината с 10 титли за 12 месеца.

Трите карти за големия финал бяха Overpass, карта която е традиционно силна и за двата състава, Cache която нямаше как да предвидим завършека, защото това е картата която най-рядко се играе и двата отбора за по-голямата част от 2018-та година. За черешка на тортата накрая остана Dust2, какво по-добро от това финала да се реши на може би най-легендарната карта в Counter-Strike.

Трикартовата битка между Аstralis и Natus Vincere започна на Overpass, като Emil "Magisk" Reif стартира екшъна и даде предимството на отбора си - Astralis, но след това Zeus реши и нареди на отбора му да направят force buy, който се отплати, след тройно убийство на не кого да е, а Aleksandr "s1mple" Kostyliev.

Използвайки инерцията, Natus Vincere поведоха с 8-2, но Astralis успяха да върнат само още два рунда до края на първата част, която завърши при резултат 11-4, и то благодарение на Denis "electronic" Sharipov, който отново показа че е един от играчите подобрил най-много нивото си за 2018-та година.

Украинците продължиха експлозивно и спечелиха рунда с пистолетите и anti-eco рунда след това. След като стабилизираха иконимиката си, Astralis опитаха да отвърнат, но в 23-я рунд всичко приключи, след като Na`Vi затегнаха защитата си и в крайна сметка успяха да победят датчаните с резултат 16:7.
В първата карта видяхме и силно представяне от смятания от мнозина за най-добър играч тази година Aleksandr "s1mple" Kostyliev, който завърши картата с 1.61 рейтинг и 98.6 ADR.


За пореден път наблюдаваме как Astralis вдигат трофей

Дойде време за мистерията - Cache, на която Na`Vi започнаха експлозивно отново и спечелиха първите три рунда доста убедително.

Датчаните отговориха веднага, но не така и не успяха да поведат в резултата. При резултат 3-5, капитанът на Astralis - Lukas "gla1ve" Rossander поиска тактическа пауза. След нея започнахме да виждаме познатото лице на Astralis и те затегнаха своята защита, като спечелиха картата доста убедително, с резултат 16-9.

Всичко трябваше да се реши на Dust2, една от най-добрите карти на Astralis, а то въобще можем ли да кажем, че те имат слаба такава?

Peter "dupreeh" Rasmussen направи четири фрага с USP и сложи Na`Vi на колене. Въпреки това, украинците се изправиха и дори поведоха в последствие с 3-2, но до края на картата погледите ни бяха върху отбора на Astralis, които спечелиха първата част с резултат 12-3.

Na`Vi се хванаха за спасителния пояс, след като спечелиха още един рунд с пистолети, но веднага след това Astralis отговориха с force buy. Датчаните имаха контрола върху икономиката и имаха твърде много рундове в своя полза, за да позволят на Na`Vi да се завърнат, което доведе до тяхната десета титла за 2018-та година и затвърдяване на твърдението, че Astralis са най-доминантният отбор играл някога CS:GO.

Нужно е да споменем, че Emil "Magisk" Reif спечели наградата за най-полезен играч на турнира.

Датчанинът имаше повече от 1.25 рейтинг във всяка една спечелена карта, която отборът на Astralis изигра на турнира. Това първата MVP награда за 20-годишния играч на Astralis, който имаше една незабравима 2018 година.

 2 - 1 

7 Overpass 16
16 Cache 9
16 Dust2 4

Финално класиране на BLAST Pro Series Lisbon:

1. Denmark Astralis - $125,000
2. Ukraine Natus Vincere - $50,000
3. Europe Cloud9 - $25,000
4. United States MIBR - $15,000
5. Europe FaZe - $10,000 (+$20,000 from Stand-off)
6. Sweden NiP - $5,000

 

Източник: HLTV

Няма коментари

Напиши коментар