Astralis са шампионите на ECS Season 5 след победа над Liquid
CS:GO

Astralis са шампионите на ECS Season 5 след победа над Liquid

Astralis спечелиха петия сезон на Esports Championship Series (ECS), след победа над Liquid с 2-0 във финала игран, в Лондон.

Първата карта - Mirage, беше картата избор на Liquid, но ако сте гледали играта на Astralis през първата част, ще си помислите друго.

Цели десет рунда и две взети тактически паузи трябваха на Liquid за да се събудят. Изключителната игра на Russel "Twistzz" Van Dulken спаси отбора на Liquid, като той успя да спечели 1vs3 ситуация, но датчаните настъпиха педала на газта и първата част завърши с резултат 11-4, в полза на Astralis.

Liquid тепърва ги чакаше ужасна участ. Северноамериканците наблюдаваха как Astralis печелят първо 2v1 ситуация, а после 4v2, което доведе до резултат 15-4 в полза на датчаните. По всичко излгеждаше, че играта е свършила, но Liquid показаха страхотна дисциплина и желание за победа, като се завърнаха. С Twistzz и Keith "NAF" Markovic, в страхотна форма, Liquid успяха да вземат 10 поредни рунда, преди Nicolai "device" Reedtz да приключи всичко, след решаваща 1v1 ситуация на бомба Б.

Втората карта беше Dust2. Отново Astralis спечелиха рунда с пистолетите, но загубиха force buy-а на Liquid още в следващия рунд. Така северноамериканците продължиха напористо и вече водиха с 6-1 и Astralis тряваше да вземат пауза. Веднага след паузата, датчаните успяха да вземат един рунд, но отново бяха спрени в следващия рунд от Epitacio "TACO" de Melo, след 1v3 ситуация. Liquid продължиха да водят, сякаш са си научили урока от предходния път, в който играха точно срещу Astralis на de_dust2 и вече водиха с 10-2. В крайна сметка датчаните затегнаха защитата си и взеха последните три рунда от първата част, за да запазят надеждите си живи.

Сега, от другата страна на брега, като терористи, Astralis успяха да спечелят много хаотичен рунд с пистолети, благодарение на Emil "Magisk" Reif, който влезна на Б бомба, сякаш загрява в някой deathmatch сървър и това даде началото на завръщането на Astralis. Осем поредни рунда бяха спечелени от датчаните, като това доведе до резултат 14-10. Най-накрая Liquid успяха да вземат един рунд, но всичките им надежди бяха удавени, в морето от хедшоти и Astralis прибраха победата и титлата, но нека не забравяме и наградния фонд от $250,000.

  0 - 2 

14 Mirage 16

11 Dust2 16

 

ECS Season 5 дистрибуция на наградния фонд:

1. Denmark Astralis - $250,000
2. North America Liquid - $125,000
3-4. United States NRG - $65,000
3-4. Europe FaZe - $65,000
5-6. Sweden fnatic - $45,000
5-6. France G2 - $45,000
7-8. United States Cloud9 - $35,000
7-8. Brazil Luminosity - $35,000

 

Източник: HLTV

Няма коментари

Напиши коментар