Astralis защитиха титлата си на ECS
CS:GO

Astralis защитиха титлата си на ECS

Датчаните победиха MIBR с 2-0 карти във финала.

Бразилците все още не са намерили начина на игра, който най-много им отива, но пък се представиха достойно.

MIBR успяха да победят Astralis в решаващия мач на Група А, но не успяха да повторят този успех във финала. Gabriel "FalleN" Toledo и компания имаха шанс да стигнат до overtime на Inferno, а имаха и четири шанса да затворят Overpass.

Ветото показа, че Astralis все още са отбора с най-добър map pool, и въпреки загубата срещу MIBR в предишния им мач, то този път избраха същата карта, за да се реваншират на феновете си.

Датчаните се изстреляха с 2-0 още в началото на Inferno, но изгубиха anti-eco рунд, след като Nicolai "device" Reedtz беше хванат неподготвен около бомба Б. Последва размяна на рундове, но Astralis поеха лидерството и поведоха с 6-2.

След като FalleN вече беше спечелил ситуация 1v2, този път направи ACE и така спечели 11-я рунд в мача. Веднага след това Peter "dupreeh" Rasmussen унищожи защитата на MIBR на бомба Б. Въпреки надеждите, които бразилците имаха, Astralis не им оставиха шанс през втората част и резултатът стана 13-7. След като вече усещаха, че губят първата карта, бразилците се стегнаха и започнаха да печелят рундове, като направиха това с шест от последните седем рунда. Това беше моментът, в който събудиха звяра и device започна да прави ключови фрагове, като позволи на отбора му да стигне до map point.

Marcelo "coldzera" David върна надеждите на бразилците, като спечели 1v2 и се оказахме в 30-я рунд на мача. Икономиката на Astralis беше разбита и трябваше да играят само с пистолети - определено MIBR имаха перфектната възможност да достигнат до overtime, но Emil "Magisk" Reif беше на друго мнение и направи четири фрага само с пистолет и сложи край на драмата на Inferno.


Astralis спечелиха ECS Season 6

Overpass беше картата, избрана от MIBR. Странното е, че бразилците не я бяха играли все още на този турнир и са спечелили само един от последните четири играни пъти. Очаквахме да ни бъде подготвено нещо специално, някаква изненада, но това не се случи. Въпреки че поведоха със 7-3, Astralis се адаптираха към играта на MIBR и успяха да върнат дефицита до един рунд.

Вече като CT, Astralis взеха рунда с пистолетите и последвалото anti-eco и така поведоха в резултата. След като MIBR стабилизираха икономиката започнаха да печелят рундове и дори стигнаха до резултат 15-11. На косъм от победата, MIBR срещнаха една стена на име device - датчанинът спечели ситуация 1v2 само със scout и USP. От тук стартира и завръщането на Astralis, които стигнаха до overtime.

Първият overtime не даде победител, но вторият беше много интересен. Първо Tarik "tarik" Celik спечели 1v4, но после gla1ve направи четири фрага, като Astralis вече се намираха на рунд от успеха. След като бразилците вече не разполагаха с пари, Astralis успяха да затворят и втората карта, като защитиха титлата си от предишния сезон и вдигнаха титлата от този.

 2 - 0 

16 Inferno 14
22 Overpass 20

Финално класиране:

1. Denmark Astralis - $250,000
2. Brazil MIBR - $120,000
3-4. Denmark North - $65,000
3-4. Sweden NiP - $65,000
5-6. Europe mousesports - $45,000
5-6. United States NRG - $45,000
7-8. Europe Cloud9 - $35,000
7-8. North America Liquid - $35,000

 

Източник: HLTV

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар