AVANGAR спечели Bucharest Gaming Week Invitational
CS:GO

AVANGAR спечели Bucharest Gaming Week Invitational

AVANGAR спечели Bucharest Gaming Week Invitational след победа над Windigo и Vega Squadron.

Събитието в Romexpo arena, което се проведе във формат Bo3 единична елиминация, имаше само три поканени отбора - AVANGAR, Vega Squadron и Sprout.

Четвъртият отбор се квалифицира след спечелването на ESL SEC S8 LAN Finals, които се проведоха в същата зала ден по-рано. На финала на турнира се срещнаха два български отбора в лицето на Bpro Gaming и Windigo, които направиха страхотен мач, а Windigo в крайна сметка спечелиха с 2-1 карти и оставиха Nexus и Locastic на 3-4 място.


След спечелването на MSI MGA Finals, AVANGAR добавиха още един успех към името си

Турнирът на ESL Bucharest Gaming Week Invitational започна с полуфиналния сблъсък между Vega Squadron и Sproud, в който CIS отборът спечели с 2-0 карти (16-8 на Train и 19-15 на Dust2). AVANGAR, от своя страна, имаше доста по-труден мач срещу българите от Windigo, като изгуби Cache след overtime с 19-17, но после спечели сериите, като взе победи на Train и Inferno с 16-10.

След това Vega Squadron и AVANGAR се срещнаха на финала, а всичко започна на Cache, която беше картата избрана от казахстанците.

AVANGAR започна доста експлозивно като поведе с 5-1, а Dmitriy "jR" Chervak и компания успяха да обезвредят бомбата и спечелиха своя втори рунд. Всичко продължи да бъде в полза на AVANGAR и първата част завърши при резултат 10-5.

Втората част стартира по същия начин - AVANGAR спечели рунда с пистолетите и увеличи преднината си, а в последствие затвори картата с 16-9. Ключов играч за победата беше Bektiyar "fitch" Bahytov, който имаше цели 31 фрага.

Местим се на Train, изборът на Vega Squadron. Това не промени много нещата, като отборът изгуби шест от първите рундове като CT, преди да вземе първия си. Първата част свърши при резултат 13-2, а отборът на Alexey "qikert" Golubev затвори всичко при резултат 16-4, за да вдигне титлата от Bucharest Gaming Week Invitational.

 0 - 2 

9 Cache 16
4 Train 16


Изображение: HLTV

За жалост българите от Windigo не успяха да спечелят събитието, но тепърва сега ще играят квалификация за Katowice Minor, като преди няколко минути победиха отбора на ENCE в първата среща. Последвайте ни, за да научите повече за идващите препятствия на Windigo, като някои от тях ще бъдат предавани с коментар на български език само и единствено по HaveFun TV.

Финално класиране:

1. Kazakhstan AVANGAR - $28,500
2. Russia Vega Squadron - $14,250
3-4. Germany Sprout - $7,125
3-4. Bulgaria Windigo - $7,125

 

Източник: HLTV

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар