Ave вече не е треньор на North
CS:GO

Ave вече не е треньор на North

Alexander "ave" Holdt вече няма да бъде треньор на North, обявиха от датската организация.

Torbjørn "mithR" Nyborg, бившият треньор на Tricked и ALTERNATE aTTaX ще бъде новият треньор на North, като първото изпитание ще бъде ICE Challenge - турнир за 50 хил. долара, който ще се проведе в Лондон следващата седмица.

В изявление, 30-годишният ave обясни, че ще се фокусира върху семейството си, като той и жена му очакват трето дете през пролетта.


ave няма да бъде треньор на North, за да може да се фокусира върху семейството си

Ave, който беше част от добре познатите ни mTw (Mortal Teamwork), които доминираха CS 1.6 сцената през 2008, се присъедини към North през април 2017, за да бъде анализатор. Той бързо се превърна и в треньор на академията на организацията, а впоследствие стана и треньор на основния състав, като зае мястото на Casper "ruggah" Due, след лошият 0-3 резултат на ELEAGUE Major в началото на 2018.

През времето си в North, те спечелиха DreamHack Masters Stockholm - най-голямото събитие, спечелено от този отбор до момента, като успяха да спечелят и още две DreamHack събития - Tours и Valencia.

Реших да паузирам кариерата ми като треньор за момента.

За да се отдадете изцяло на CS:GO това включва много пътувания и изисква много време далече от семейството. След като жена ми и аз очакваме нашето трето дете през пролетта, реших да дам приоритет на семейството ми.

Времето ми в North включваше както възходи, така и падения. Естествено, гордея се с нашите трофеи, най-вече DreamHack Masters, но и съм разочарован, че не успяхме да спечелим повече медали и да създадем по-постоянен топ отбор, както и да се класираме за Major-а. Аз бях треньорът и аз поемам отговорността за случилото се

Обичам играта и завинаги ще съм признателен за възможността да бъда треньор на толкова добри играчи, както и да бъда около толкова страхотни хора в организацията. Нямам търпение да видя как North растат, сигурен съм, че имат потенциал да бъдат на върха. mithR е страхотно попадение за отбора и му желая само най-доброто и много късмет. Благодаря на всички за подкрепата, а и кой знае, някой ден може да се завърна.

Новините идват в много трудни времена за North, след като те не се класираха за IEM Katowice Major, след като завършиха на 3-то място на Europe Minor, а на Minor Play-In турнира също заеха същото място, което не им даде квота. Датският отбор ще се опита да върне малко славата си на ICE Challenge, където ще се изправи срещу AVANGAR в първия рунд от мачове.

Сегашният състав на North изглежда по следния начин:

 

Denmark Markus "Kjaerbye" Kjærbye
Denmark Valdemar "valde" Bjørn Vangså
Denmark Philip "aizy" Aistrup
Denmark Nicklas "gade" Gade
Denmark Casper "cadiaN" Møller

Denmark Torbjørn "mithR" Nyborg (Треньор)

Няма коментари

Напиши коментар