Bpro сложиха poizon резерва след трансферна драма
CS:GO

Bpro сложиха poizon резерва след трансферна драма

Валентин "poizon" Василев беше сложен на резервната скамейка, след като от Windigo се свързаха с него за потенциален трансфер.

Меко казано изненадващият tweet, който видяхме, е доказателство за преговорите между Bpro и Windigo за играча Валентин "poizon" Василев.

От друга страна, Maksym Bednarskyi, CEO на украинската организация отрече да има сключена сделка между тях и Bpro и в момента сме все още в изходна позиция, за да разберем какво точно се случва

Windigo определено имат интерес към българския талант, който последно време е във върхова форма и е смятан за една от изгряващите звезди на балканския полуостровСъс среден рейтинг от 1.29 през 2018-та година, poizon помогна на Bpro да спечелят ESL Southeast Europe Championship Season 6 Finals, още в самото начало на годината, а те не се спряха само с този турнир, като спечелиха още няколко, но по-малки.


Изображение: Bpro

Александър "JoSeKi" Геренски, CEO на Bpro направи официално изявление по повод случката, което може да прочетете тук:

"След като играчите на Windigo се свързаха с poizon миналата седмица беше ясно, че търсят играч, който да замести техен. Първоначално искаха от poizon да плати откупната си клауза, което е абсурдно в професионалния гейминг."

"След като разбраха, че това няма да се случи, мениджърът на Windigo се свърза с нас и ни направи официална оферта, но не стигнахме до съгласие. Въпреки това, те продължиха да контактуват с poizon и дори споделиха детайли от преговорите ни."

"poizon каза, че ще играе за Windigo за ESL Pro League. Искаме да заявим, че Bpro Gaming има договор с poizon и при никакви обстоятелства не сме се съгласили на трансфер или да позволим на играча да бъде "stand in" за друг отбор"

"Ние ценим poizon и той е основна част от нашия отбор. Целият отбор се опита да върне poizon, след като всички бяхме шокирани от липсата му на мотивация да играе за отбора."

"От днес, след неговите съобщения в социалните мрежи, играчът ще бъде резерва в отбора, докато не се изяснят причините за внезапните промени. Bpro се издига в класацийте последно време и чувстваме, че някои играчи може да се опитат да се замесят и да унищожат огромните ни усилия, които сме положили за да стигнем до тук."

"На Валентин няма да му бъде позволено да играе за друг отбор, докато не се стигне до трансфер. В утрешния мач за CSGOFAST Cup ще играем със "stand in" срещу ForZe.

След като излезна официалното изявление на JoSeKi, poizon си позволи да напише още няколко неща в социалната мрежа.

"Искам да спомена, че не правя това заради нещо, което се е случило между играчите, а заради лъжи на мениджмънта на "Bpro Gaming" посока моя договор, като ме накараха да подпиша нов месец по-рано."

"Попитах дали има откупна клауза, когато подписвахме новия договор и те ми казаха пред всички в отбора, че има такава. Попитах CEO-то на Bpro да потвърди, дали има такава опция и той каза, че има в новия договор. Когато Windigo се свързаха с мен и направиха оферта, аз исках да отида и да работя здраво за мечтата ми, и да се докажа на най-високото ниво. Когато CEO-то на Windigo направи оферта на CEO-то на Bpro, той буквално поиска тройно на сумата, за която се бяхме разбрали на срещата и също така ми каза, че няма такава откупна клауза, като може да поиска каквато и да е сума. Окей, попитах дали мога сам да платя откупната клауза, която я има написана в договора ми и той отказа. Сега ще се свържа с моите адвокати, за да ми помогнат да разреша случая и да следвам мечтата ми, която е да се присъединя към отбора на Windigo. Изпратих всичката екипировка, която Bpro са ми предоставили обратно на тях. Надявам се да се присъединя към Windigo скоро."

Кой крив, кой прав, ще разберем в най-скоро време, но е факт, че драмата е налице. След дългогодишно присъствие на гейминг сцената, моето лично мнение е, че всяко нещо си има цена, а определено цената на poizon, който е страхотен талант, е висока.

За да се развива геймингът в България, както в световен мащаб е редно да има правила. Bpro са пример за организация, която инвестира в развитието на млади CS:GO таланти, като най-ярките примери са poizon, Blocker и SHiPZ.


На снимката от ляво надясно: REDSTAR, poizon, Blocker, Zix, Vnko, JoSeKi

Ситуацията в България за момента е такава, но не трябва да се оставяме да бъдем потъпквани от по-големите. Колкото повече организации се зародят и последват примера на Bpro, на толкова повече млади таланти ще им бъде даден шанс да се докажат на международната сцена.

И за да обобщим всичко, как по-точно Windigo щяха да научат за poizon и съществуването му, ако не бяха Bpro? Както са казали хората - всяко нещо си има цена.

 

НОВО: Вижте тук официалното становище на BPro Gaming относно трансфера на poizon

Няма коментари

Напиши коментар