Byali беше освободен от Virtus.pro
CS:GO

Byali беше освободен от Virtus.pro

Virtus.pro потвърдиха напускането на Pawel "byali" Bielinski, което ще позволи на младока да участва на Minor за Katowice 2019.

След като byali беше забелязан да играе с полската сборка MIKSTURA, с която си осигуриха място на затворената квалификация за Europe Minor, мениджърът на играча потвърди, че byali ще може да играе без да има проблеми, свързани с Virtus.pro.

Не е ясно докъде ще се стигне, защото има правило за "конфликт на интереси", което гласи, че играчите "не трябва да имат финансови облаги от отбор, срещу който играят".


Изображение: HLTV

Отдавна се говори за byali и неговото напускане от Virtus.pro. Сега това се случва по взаимно съгласие - включително и Filip "NEO" Kubski сподели, че от известно време насам byali е искал да напусне отбора.

Генералният мениджър на Virtus.pro - Roman Dvoryankin допълни, че в договорката има "някои забрани", но не поясни какви са те. Мениджърът на byali също е отказал коментар по темата с напускането на играча от Virtus.pro и уговорката с Dvoryankin.

"Искам да потвърдя, че от 1-ви ноември, byali е освободен от всякакви задължения към Virtus.pro. Прекратяването на договора идва с някои забрани, но исках да бъда сигурен, че той все още може да се състезава на CS:GO сцената. Още веднъж, благодаря за времето ти в отбора Pawel, бяха добри времена!

През 2014-та byali спечели ESL Major Series One Katowice 2014 с отбора на VP, който е единственият спечелен Major на младока до момента. VP бяха на косъм на ELEAGUE Major: Atlanta 2017, но бяха победени във финала от Astralis с 2-1 карти.

Други успехи на byali са 1-во място на DreamHack Open Bucharest 2016StarLadder i-League Invitational #1 и още много други, които доказват качествата на 24-годишния играч.

Дали byali ще сформира нов отбор с играчи от MIKSTURA или пък ще се присъедини към готов такъв, както направи Snax? Предстои тепърва да разберем какво ще се случи, а докато разберем, както винаги - Have Fun!

Няма коментари

Напиши коментар