CeRq и NRG се класираха за финалите на ESL Pro League Season 9
CS:GO

CeRq и NRG се класираха за финалите на ESL Pro League Season 9

От трите отбора с равни точки в групата, българинът и неговият отбор се класираха за финалите.

Финалният ден от група А започна със страхотен сблъсък между топ отборите на NRG и Renegades, като австралииците направиха страхотен обрат от 3-12 на Mirage и спечелиха картата дори без да загубят и един рунд, като CT.


NRG се класираха за финалите в Монпелие

NRG реагираха с тежка победа на Train, където Tarik "tarik" Celik трябваше да бъде на чело с 1.42 рейтинг, но така и не се стигна до победа за отбора на българина, след като Renegades преминаха като танк през NRG на Inferno, а stand-in играчът в отбора на австралииците - Owen "smooya" Butterfield имаше 1.77 рейтинг и 111 ADR.

След този мач, eUnited и INTZ се срещнаха един срещу друг, като бразилците още нямаха спечелена карта, след две загуби с 0-2 до момента. Gustavo "yeL" Knittel и компания се справиха добре на Mirage, като водеха в резултата в по-голямата част от картата, но eUnited вдигнаха нивото и затвориха картата с 16-13.


eUnited ще играят във втората фаза на турнира

Северноамериканският отбор използваха инерцията си от първата карта и така започнаха много добре Overpass, като стигнаха много бързо до точка от спечелване на мача при резултат 15-5. INTZ все пак опитаха да се завърнат, но силите им стигнаха само за още седем рунда, когато всичко приключи.

След неделните мачове, NRG, Renegades и eUnited останаха с равни точки (6), но Цветелин "CeRq" Димитров и компания заеха първото място, след като имат по-добри статистики от другите два отбора, благодарение на картата, която спечелиха срещу Renegades и така се класират за финалите в Монпелие, докато eUnited и Renegades отиват на втората групова фаза, която ще се проведе от 16-23 май.


Изображение: HLTV

Можем само да се радваме за успеха на Цветелин "CeRq" Димитров, който ще пътува за Франция по-късно през годината, за да се бори с най-добрите отбори на ESL Pro League за голямата награда. Аз лично съм много приятно изненадан от Renegades през 2019 година и очаквам да не срещнат проблеми във втората групова фаза и така да наблюдаваме и тях във финалите, които ще се проведат във френския град Монпелие.

А вие продължавайте да следите европейската част от турнира, като тепърва предстоят мачовете на Windigo в края на седмицата, а по време на седмицата ще проследим и останалите мачове от група Б, в която са отборите на FaZe, NiP, devils.one и Heroic.

Windigo са в доста тежка група, с отборите на Fnatic, G2 и Natus Vincere, но българите вече доказаха, че са сила и не бива да бъдат подценявани. Нямаме търпение да започнат техните мачове!

А вие?

 

Източник: HLTV

Няма коментари

Напиши коментар