CeRq се класира на IEM Katowice Major; LOOT.BET League с участието на Windigo
CS:GO

CeRq се класира на IEM Katowice Major; LOOT.BET League с участието на Windigo

CeRq и NRG успяха да се класират за IEM Katowice Major 2019, a LOOT.BET  и UCC обявиха новата си лига с отбори от Европа и CIS регионите.

Първият сезон ще започне с отворена квалификация, в която може да участвате дори вие, на 26-27 януари, като от там ще може да се класирате за затворената квалификация.

Победителите от отворената квалификация ще срещнат Syman, Chaos и Nemiga в затворената квалификация от която може да си осигурят квотата за LOOT.BET League Season 1.

Затворената квалификация ще се проведе от 28 януари до 2 февруари и ще бъде във формат с двойна елиминация.


Отборът на Maikelele - No Chance са поканени за първия сезон на лигата

Квалифициралия се отбор ще срещне други девет поканени отбора в редовния сезон, който ще се проведе от 2 февруари до 4 март. След края на груповата фаза, която ще има формат round-robin, двата най-добри отбора ще се класират за плейофите, които ще бъдат във формат двойна елиминация и ще се играят от 5-8 март.

Българите от Windigo също ще участват на този турнир и те са директно поканени за редовния сезон, заедно с другите осем отбора, които ще изброим малко по-долу. Наградния фонд за всеки сезон не е особено голям, но със сигурност ще помогне на отборите, които стигнат до последната фаза на турнира, да вдигнат няколко места в световната ранглиста.

Ето и самите отбори, които ще участват на LOOT.BET League Season 1:

Kazakhstan AVANGAR
Sweden Red Reserve
Bulgaria Windigo
Sweden x6tence Galaxy
Poland x-kom

Russia Winstrike
Ukraine pro100
Finland HAVU
Europe NoChance
Other Идващ от квалификация

Наградния фонд от 30 хил. долара ще бъде разпределен по следния начин (конкретно за сезон 1):

1. $18,000
2. $7,500
3. $3,000
4. $1,500

За жалост Windigo не успяха да се класират за IEM Katowice Major 2019, като буквално бяха на 2 победи от това да го направят и така няма да имаме изцяло български отбор на Major-a. От друга страна, добрата новина е, че Цветелин "CeRq" Димитров и неговия NRG успяха да се класират за и така поне ще имаме българско участие там, като това се случва за първи път в историята.

NRG победиха FURIA във финала на Americas Minor и така подсигуриха мястото си на New Legends фазата на IEM Katowice Major. NRG не срещнаха никакви затруднения на Minor-а, като не загубиха дори една карта.


Цветелин "CeRq" Димитров е първият българин, който ще играе на CS:GO Major

 

Източник: HLTV

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар