Четирима CS:GO играчи са в топ 50 на най-печелилите от еспорт
CS:GO

Четирима CS:GO играчи са в топ 50 на най-печелилите от еспорт

Смятам, че всички знаем за големите наградни фондове на Dota 2 турнирите и че там играчите печелят най-много, но четири CS:GO играчи се изкачиха в топ 50 от най-печелилитеот еспорт.

На всички ни е ясно, че класациите са оглавени от Dota 2, благодарение на The International събитията, но вече имаме и няколко Counter-Strike: Global Offensive играчи, които влезнаха в топ 50, което е един голям успех.

Kuro "KuroKy" Takhasomi все още държи първото място с 4 198 203 долара, които е спечелил от наградни фондове, а пък най-близкия CS:GO играч до него е под номер 40, според esportsearnings.com


Kuro "KuroKy" Takhasomi

Вероятно вече сте наясно, че става въпрос за най-добрия отбор в историята на CS:GO - Astralis, които са най-печелилите от играта играчи.

Andreas "Xyp9x" Hojsleth се намира на позиция 40 с 1 463 191 и е следван от дългогодишните му съотборници - Peter "dupreeh" Rasmussen и Nicolai "device" Reedtz, които са под номер 41 и 42, респективно в ранглистата.


Nicolai "device" Reedtz заедно със съотборниците си от Astralis

Няколко места по-долу в листата е и IGL на Astralis - Lukas "gla1ve" Rossander, който е под номер 49. Това са единствените CS:GO играчи, които са спечелили достатъчно, за да заслужат позиции, които са в топ 50 на ранглистата най-печелилилите играчи в еспорта.

Dota 2 и CS:GO запълват листата чак до 54-то място, където се намира Lee "Faker" Sang-hyeok, който е добре известен League of Legends играч и смятан за най-добрият mid laner в света, а и като цяло най-добър играч.

Петият играч на Astralis, който се присъедини малко по-късно в отбора - Emil "Magisk" Reif се намира на 66-то място със 120 хил. долара повече от следващия CS:GO играч в същата ранглиста - Gabriel "FalleN" Toledo.


Emil "Magisk" Reif

Доминацията на Astralis в ранглистата се дължи на "ерата Astralis", в която датският състав спечели почти всички турнири през 2018 година, включително FACEIT Major и грабна още един след това, през 2019 - Katowice Major, за да добавят още един милион долара към банковата си сметка, а към тях може да добавим и голямата награда от Intel Grand Slam, която те спечелиха след ESL Pro League S8 Finals.


Intel Grand Slam

Dota 2 продължават да получават допълнителна сума към наградния фонд от потребителите, а пък това все още не се случва с CS:GO. По този начин едва ли ще видим някой от най-популярната FPS игра да оглави класациите на най-печелилите играчи от еспорт.

Все пак тези цифри още веднъж доказват колко голям отрасъл е станал еспорта и как може да промени живота на много хора.

 

Източник: VPEsports

Няма коментари

Напиши коментар