CLG Red спечелиха женския турнир на Copenhagen Games
CS:GO

CLG Red спечелиха женския турнир на Copenhagen Games

CLG Red са победителите на Copenhagen Games или по-точно на женския CS:GO турнир, след като победиха Assassins с 2-0 карти във финала.

Американките спечелиха финала доста убедително, а дори пътят до там не им беше труден, като само Besiktas бяха играчите, които направиха най-голям проблем на момичетата в полуфинала. Това остана и най-интересният мач на турнира, след като победата беше много трудна за CLG Red.

Assassins, от друга страна, спечелиха първите три фази без да загубят дори и карта, като само plan-B fe се опитаха да направят нещо повече в четвъртфинала.

 
CLG Red спечелиха първата си титла на Copenhagen Games

Финалът започна с Mounira "GooseBreeder" Dobie и отборът й със страхотна победа на train, с 16-10, като тя имаше 30 фрага в процеса на игра, а втората карта беше доста едностранна - Nuke. CLG Red завършиха сериите с още една победа 16-5 и общ резултат 2-0 карти, за да вдигнат титлата от Copenhagen Games 2019.

Интересното е, че имаме и българско участие, в лицето на Ивелина "HellRose" Данова и нейният отбор Crowns fe, които загубиха още първата си игра от plan-B fe, след 0-2 карти.

Ето и финалното класиране от турнира Copenhagen Games 2019 за жени:

1. United States CLG Red - $19,579
2. Other Assassins - $7,530
3-4. United States Dignitas fe - $1,506
3-4. Europe Besiktas - $1,506
5-8. Russia Monolith fe
5-8. Russia plan-B fe
5-8. Europe PENSIONERS+2
5-8. Russia Lazarus fe
9-16. Europe ACES Ladies
9-16. Europe Giants fe
9-16. Europe Crowns fe
9-16. Norway N47
9-16. Europe Singularity fe
9-16. Europe eParadise Angels
9-16. Europe REXO fe
9-16. Europe Wildfire fe

Радостното е, че все повече женски отбори излизат наяве, като момичетата правят всичко възможно да станат достатъчно добри, за да имат гледаемост. Когато има гледаемост - има повече турнири, казал мъдрецът. Повече турнири = по-големи наградни фондове, а по-големите наградни фондове = повече отбори.

Както виждате CLG Red се прибира у дома с почти 20 хил. долара, като тази сума по никакъв начин не може да се сравнява с нормалните турнири за мъжки отбори, да не говорим за по-големите, които са над 100-200 хил. долара, а някои стигат и до 1 милион (Major).

Продължаваме да наблюдаваме с интерес развитието на женската CS:GO сцена и ще ви държим в течение, ако излезне още нещо интересно.

А, да, Николай "pNshr" Паунин се води треньор на Assassins, забравих да го спомена! 

Емилиян "spyleadeR" Димитров пък е треньор на отборът на HellRose - Crowns fe.

Пожелаваме им успех в бъдещите мачове!

 

Източник: HLTV

Няма коментари

Напиши коментар