Cloud9 спечелиха Eleague Major: Boston
CS:GO

Cloud9 спечелиха Eleague Major: Boston

След 8 неуспешни опита да излезнат от групите, Американците най-после не само успяха да излезнат от групите, а да спечелят самото събитие!

След страхотен старт на Mirage, Cloud9 водеха със 7-1, като смазваха защитата на FaZe рунд след рунд. 
Веднага след това обаче Karrigan и компания успяха да се нагодят на стила на C9 и успяха да вземат няколко рунда, които ги върнаха в мача, а пък GuardiaN беше човекът, който не даде възможност на Cloud9 да достигнат двуцифрено чистло рундове.
Втората част започна буреносно за FaZe, като Хавард "rain" Нийгард влезна на А бомба и с 3 ентри фрага помогна на отбора си да спечели рунда с пистолети.
След като играха рунд за рунда, нещата стигнаха до самия 30-ти рунд, а пък Olof "olofmeister" Kajbjer не позволи на Cloud9 да достигнат до 15-ти рунд и така FaZe взеха победата от 1-та карта с 16-14.


Cobblestone започна по същия начин, както Mirage. Cloud9 започна страховито в началото, като спечели рунда с пистолетите, както и анти-еко рундовете след това. Нещата стигнаха до 12-3 на "полувремето"
Не се стигна до изненада, макар FaZe да правеха всичко възможно, за да се върнат в мача. Тарик "tarik" Селик със страхотно решение и добре изиграно от съотборниците му, влезнаха на А бомба и затвориха 2-та карта в своя полза, за да може нещата да стигнат до Inferno.

На Inferno всички зрители бяха затаили дъх, защото Cloud9 започнаха отлично, след получената инерция от победата на Cobblestone, която беше картата, избрана от FaZe. Cloud9 водеха с 5-1, като терористи, но FaZe отново се адаптираха и нещата стигнаха до 5-8 в полза на звездния отбор. Точно тогава Тайлър "Skadoodle" Лейтъм вдигна нивото и помогна на отбора си да спечели последните 2 рунда, след страхотни отигравания. 1-та част свърши 8-7 в полза на FaZe.
2-та част започна много добре за FaZe, като те много бързо се добраха до 14-ти рунд и на косъм от спечелване на Major-а. Американците от другата страна пък събраха сили и спечелиха 2 последователни рунда, но точно след това, машината за фрагове Никола "NiKo" Ковач отвори Б бомба с 2 убийства и така FaZe бяха на 1 рунд от спечелване на събитието.
Тук обаче Cloud9 решиха да дадат на Джейк "Stewie2k" Ип снайпер, а той от своя страна на няколко пъти спря FaZe по пътя им към спечелването на титлата и така C9 успяха да стигнат до 15-15 и навлезнахме в допълнителното време, което щеше да реши кой ще грабне трофея!

1-та допълнителна част не даде победител, като и 2-та отбора спечелиха по 3 рунда, като Cloud9 водеха с 3-0 като CT, но FaZe след това успяха да се върнат и спечелиха ответните 3 рунда, също като CT.
2-та част беше малко по-различна като C9 успяха да се доберат до 2 рунда, като терористи, след страхотен Ace на Tarik, а FaZe така и не можаха да върнат този дефицит.
Cloud9 се поздравиха с победата и се прибират у дома с титлата, както и $500,000!

 

1 - 2  

 

16 Mirage 14

10 Cobblestone 16

19 Inferno 22

 

 

 

 

Снимки: www.hltv.org

Няма коментари

Напиши коментар