Dignitas fe и Besiktas са поканени на DreamHack Showdown
CS:GO

Dignitas fe и Besiktas са поканени на DreamHack Showdown

От DreamHack обявиха, че Dignitas fe и Besiktas са първите поканени отбори на женския турнир със 100 хил. долара награден фонд.

И двата отбора наскоро участваха на Copenhagen Games, като завършиха 3-4 в турнира с 30 хил. долара награден фонд, а CLG Red спечелиха титлата, след като победиха Assassins във финала.

Поканата на Dignitas fe е добра новина за организацията, но пък северноамериканската организация остана със само четири човека в отбора, след като наскоро се разделиха с Catherine "CAth" Leroux. В ESEA Main, двукратните Intel Challenge Katowice шампиони играят с Melisa "Theia" Mundorff, като stand-in. 19-годишната Theia е играла и преди със състава, като това се случи на WESG US Regional Finals.


dignitas fe са поканени на DreamHack Showdown - изцяло женски турнир във Валенсия

DreamHack Showdown (както ще се казва самият турнир) ще се проведе от 5-7 юли във Валенсия, като част от DreamHack Open Valencia.

Турнирът ще има осем места за отбори, две от които ще бъдат за директно поканени отбори. Esport-Management ще проведе европейски и американски онлайн квалификации на 8-9 юни, докато ZOWIE ще бъде домакин на азиатските квалификации (DIVINA Women's Asian CS:GO Championship), които ще кулминират с LAN финали в Шанхай от 20-23 юни. Двата най-добри отбора ще се класират за Валенсия.

Отборите могат да се запишат за регионалните квалификации, като посетят официалната страница на DreamHack Showdown.

Очакваме поканата и на отбора на Assassins, чийто треньор е Николай "pNshr" Паунин, които завършиха на 2-ро място на Copenhagen Games 2019, след като загубиха на финала от CLG Red.

Със сигурност ще потърсим неговото мнение за предстоящото събитие, което не е толкова далеч в бъдещето и ще бъде първият голям женски турнир в историята на CS:GO, а и дано тези турнири продължат, за да може женският еспорт да се развива с по-високи темпове.

Какво мислите вие? Напишете в коментарите.

 

Източник: HLTV

Няма коментари

Напиши коментар