ECS Season 6 Finals е най-гледаното CS:GO събитие на живо в YouTube
CS:GO

ECS Season 6 Finals е най-гледаното CS:GO събитие на живо в YouTube

Esports Championship Series (ECS) официално е най-гледаното събитие на живо в платформата на YouTube, обявиха от FACEIT.

След като Astralis спечелиха ECS, от FACEIT извадиха няколко числа, които показват, че събитието е гледано от доста хора в YouTube, въпреки негодуването на обществото, че не се предава в платформата на Twitch.

Английският стрийм в YouTube стигна 233 950 души, гледащи срещата по едно и също време. 

Цялото предаване има общо 3,2 милиона часа гледаемост, а 2,4 от тях идват от финалите. Мачовете се гледат ексклузивно в YouTube от Season 4 през 2017.

От FACEIT казаха че "огромният брой зрители, които са гледали Season 6, описват успешното партньорство на платформите."

Michele Attisani, CBO и съосновател на FACEIT каза:

"Работим постоянно с YouTube, за да поднесем най-доброто усещане на нашите зрители и да видим успеха на труда ни чрез тези цифри е много приятно. Увеличаващата се гледаемост на ECS доказва силата на YouTube като платформа за esport и ние искаме да продължим да увеличаваме нашата публика заедно. Продължаваме да разработваме нови начини за ангажиране с публиката като loot drop системата, която представихме в Season 4."

ECS е CS:GO лигата на FACEIT и стана една от най-посещаваните в CS:GO календара. ECS е първата професионална лига, която предостави възможност на професионалните отбори за съсобственост и дял от приходите - нещо, което става тенденция и за други еспортове като Overwatch League, NA LCS и LEC.

ECS Season 6 Finals се проведе в новия стадион Arlington, най-голямата зала в Северна Америка, построена специално за провеждане на еспорт събития, заемаща цели 9 300 квадратни метра площ. Суперотборът на Astralis бяха коронясани като шампиони, след като спечелиха финала срещу MIBR и взеха 660 000 долара от наградния фонд.

Преди събитието, Attisani добави:

"Стремим се да направим шести сезон на ECS най-добрият досега, затова трябваше да изберем просторна зала, в която да осъществим всички дейности и Esports Stadium Arlington е залата, която ни улеснява най-много в постигането на това. Не само че това е най-голямата зала в САЩ, но и най-иновативната."

И определено успяха! Въпреки, че събитието не се предаваше в Twitch, ECS постигнаха добри резултати и ни карат да се замислим дали в близкото бъдеще YouTube няма да стане също толкова добра платформа като Twitch.

А вие какво мислите? Напишете в коментарите. И както винаги - Have Fun!

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар