ENCE победиха Astralis и са шампионите на BLAST Pro Series Madrid
CS:GO

ENCE победиха Astralis и са шампионите на BLAST Pro Series Madrid

ENCE спечелиха BLAST Pro Series Madrid, след като победиха Astralis във финала само след две карти.

Непобедимите бяха победени от ENCE, след само две карти, като едната от тях беше Nuke, а Astralis имаха рекорд от 31 победи и нито една загуба на LAN на тази карта.

Страхотни ENCE не позволиха да се стигне до 32 победа. Train беше по-близка карта, но ENCE се завърнаха след 0-5 дефицит и спечелиха CT side-а си след страхотна игра.

Astralis изиграха вече две събития и не са спечелили титла, но не съм сигурен дали можем да говорим за криза. Позиция 1 в световната ранглиста вече е все по-близко за Liquid, след като те ще играят на две LAN събития скоро - cs_summit 4 и DreamHack Masters Dallas, преди датчаните да изиграят своето следващо - ECS Season 7 Finals.

ENCE започнаха Nuke много добре, като искаха да покажат на Astralis, че няма да бъде лесна тази 32-ра поредна победа на картата. Датчаните губеха вече с цели шест рунда и макар да взеха един, после отново бяха спрени от финландската защита.

Jani "Aerial" Jussila беше страшилище за датчаните с неговото AUG и остави само четири рунда на опонентите си, в първата част.

Вече като CT, Astralis спечелиха рунда с пистолетите. След няколко рунда закупуване от страна на ENCE, които бяха доста странни, при положение, че финландците нямаха пари, те успяха да спечелят чак в четвъртия рунд, а след това Jere "sergej" Salo спечели 1 vs 2 ситуация, която беше изключително важна, защото унищожи икономиката на Astralis.

Използвайки инерцията, ENCE поведоха с 15-7. Макар Astralis да опитаха да се върнат, след няколко близки рунда, финландците успяха да затворят картата, като това сложи край на дългата серия от победи на LAN на Astralis, която датира от ECS Season 4 Finals, през декември 2017.


ENCE празнуват с титлата от BLAST Pro Series Madrid

След като загубиха Nuke, Astralis бяха жадни за победа и стартираха много добре на Train с 5-0, като Nicolai "device" Reedtz спечели 1 vs 3 в третия рунд. ENCE трябваше да поискат timeout, за да спрат инерцията на Astralis и най-после се добраха до рунд, благодарение на Aerial и неговото четворно убийство.

Този рунд разби икономиката на Astralis и ENCE се възползваха от момента. Освен моментът, в който Astralis се добра до два рунда, финландците контролираха играта през останалото време, което доведе до един рунд разлика в края на първата част.

Astralis започна втората част добре, като спечелиха рунда с пистолетите. Всичко обаче се промени, след като ENCE се добраха до оръжия. Финландците заключиха и двете бомби, със страхотна защита и загубиха само един рунд, преди да стигнат до резултат 15-11. След като Astralis нямаше как да сгрешат дори веднъж, те търсиха начини да стигнат до равен резултат, но ENCE и желанието им за победа бяха по-големи и спечелиха един рунд, който им донесе и титлата от BLAST Pro Series Madrid.

Финално класиране на турнира:

1. Finland ENCE - $125,000
2. Denmark Astralis - $50,000
3. Sweden NiP - $25,000 (+$20,000 from Stand-off)
4. Ukraine Natus Vincere - $15,000
5. United States Cloud9 - $10,000
6. Portugal Giants - $5,000

Ранглиста на BLAST Pro Series за сезона:

1. Denmark Astralis - 22 points
2. United States Liquid - 16 points
3. Europe FaZe - 12 points
4. Sweden NiP - 10 points
5. Brazil MIBR - 6 points
6. Ukraine Natus Vincere - 6 points
7. United States Cloud9 - 2 points

 

Източник: HLTV

Няма коментари

Напиши коментар