ESL обяви формата на Katowice Major 2019
CS:GO

ESL обяви формата на Katowice Major 2019

Вече е ясен методът, по който ще се проведе IEM Katowice Major 2019.

IEM Katowice Major 2019 ще бъде първият Major за годината и ще използва Swiss формат в New Challengers и New Legends фазите, а best-of-three форматът ще бъде използван в следващата фаза и елиминационните мачове, а не само отборите, които са завършили с резултат 2-2. Тоест дори отбор да победи 2 пъти и да не е загубил, следващия му мач ще бъде във формат Bo3. Същото се отнася и за отбори с резултат 2-1.

Това означава, че в Катовице ще има 26 Bo3 мача, с 20 повече от FACEIT Major. За да могат да се справят с натоварването, първите дни от New Challengers и New Legends фазите ще се излъчват на няколко стрийма.

Ще се използва "Player-Selected Seeding" методът, който беше представен на IEM Chicago, в който може да видим как участващите отбори правят своя ранглиста на другите отбори, които взимат участие в турнира.


IEM Katowice Major ще има нов метод на сийдинг

Най-голямата промяна в сийдинга от FACEIT Major насам ще бъде представянето на живия сийдинг, след всеки Swiss рунд, като се използва ELO система, която ще замести Buchholz системата, която беше използвана в рундове от 3-5 в Лондон.

След като стартовия сийдинг е готов, отборите ще получат ELO рейтинг, който ще бъде съобразен със сийда им. ELO-то на всеки отбор ще бъде променяно след всеки мач, като победителя ще взима точки от победения.

IEM Katowice Major ще започне на 13-ти февруари с фаза New Challengers, като това включва отборите, които завършиха от 9-14 място на FACEIT Major, запълнени от двата най-добри отбора от всеки регионален Minor и двата отбора, които ще се класират от Minor Play-in.

Осемте топ отбора от New Challengers фазата ще се класират за New Legends фазата, която започва на 20 февруари, в която те ще се присъединят към осемте топ отбора от FACEIT Major London.

Накратко - ще има повече мачове, повече екшън, а най-хубавото е, че всичко това ще бъде предавано по HaveFun TV!

Понеже статията е малко по-сложна за разбиране или поне на мен така ми изглежда - може да зададете въпросите си в коментарите, а пък аз ще се опитам да отговоря на хората, които срещат затруднения в разбирането на формата.

Започваме февруари месец, а до тогава, както винаги - Have Fun!

 

Източник: HLTV

Свързани страници

Виж всички

3 Коментара

Напиши коментар
 • Mega_Tron
  Mega_Tron
  Много добра статия! Бате НикУ ми е любимият коментатор в БГ, ако бях жена, щях да искам дете от него!
 • Niku
  Niku
  @jakoninja Точно така!
 • jakoninja
  jakoninja
  Мда малко е объркващо, да видим аз какво разбрах ;) Отборите от Minor-те ще ираят с другите от FACEIT Major завършили от 9 до 14 място. Колко отбора са това общо? Шест отбора от faceit и шест от Minor, това прави 12 отбора, които ще се борят за останалите 8 места ? Правилно ли съм разбрал ?
показване на 3 от 3 Коментара