ESL One Cologne 2019 е обявен
CS:GO

ESL One Cologne 2019 е обявен

Още веднъж LAXNESS-Arena ще бъде домакин на ESL One Cologne.

Събитието с награден фонд 300 000 долара се завръща и ще бъде шестото подред издание на ESL One Cologne в града, който е известен като "Катедралата на Counter-Strike".

Шампионите от последното издание са Natus Vincere, като Aleksandr "s1mple" Kostyliev, Denis "electronic" Sharipov и компания спечелиха срещу BIG с 3-1 карти.

Украинецът спечели приза за най-полезен играч на събитието, като имаше 1.37 рейтинг през целия турнир.

Пътят на Natus Vincere към финала не беше толкова лесен, като те имаха доста корави противници в лицето на fnatic и Astralis. Fnatic, противно на очакванията, загубиха с 0-2 карти от украинците. Всички смятаха, че полуфиналът ще бъде "още един ден в офиса" за Astralis, но нещата не се случиха точно така. След като Na`Vi спечелиха Overpass, която беше и картата избрана от тях, те се запътиха към Nuke. Там срещата не протече толкова плавно за тях, все пак Astralis са всеизвестни с играта си на Nuke и все още са непобедени повече от шест месеца на LAN на тази карта. След убедителната победа на Astralis, се прехврълихме на Inferno, където нещата бяха много близки, като в крайна сметка Na`Vi излезнаха крайни победители от сблъсъка, а никой не го очакваше. На финала ги чакаше отбора на BIG, който също поднесе изненадата, след като победи отбора на FaZe в полуфинала с 2-1 карти, а мачът беше безкрайно интересен за наблюдаване. Ако сте изпуснали шанса да го гледате, може да го направите отново на нашия YouTube канал!

Първата карта между отборите на FaZe Clan и BIG

Както преди, така и сега, ESL One Cologne 2019 ще включва 16 отбора, като 12 от тях ще бъдат директно поканени, а четири ще се класират чрез квалификации. Европейските квалификации ще дадат две места на отборите за турнира, а Азия и Северна Америка ще получат по едно място.

Очакват ни още много интересни срещи - дали този път Astralis ще успеят да съберат сили за още една титла, при положение че имат много натоварен график последните месеци? През 2019 може да настъпят промени за тях. Вече видяхме как не отидоха на EPICENTER 2018 именно заради това.

Очакваме и FaZe Clan - какво ще се случи с тях до или през 2019 е мистерия, защото определено не покриват желанията на организацията до момента.

А докато чакаме ESL One Cologne 2019, както винаги - Have Fun!

Няма коментари

Напиши коментар