ESL Pro League Europe увеличават отборите до 16
CS:GO

ESL Pro League Europe увеличават отборите до 16

ESL решиха да увеличат отборите, които участват в европейската част на ESL Pro League от 14 на 16, което означава че fnatic и NiP ще избегнат баражи и евентуално изпадане.

Точно няколко дни преди заедно да наблюдаваме ESL Pro League S8 Finals, пряко по HaveFun TV с коментар на български език, турнирният организатор разкри, че иска да увеличи броят отбори в европейската лига, за да задоволи играчите и зрителите.

Двете нови места в сезон 9 ще бъдат дадени на NiP и fnatic, които завършиха този сезон точно в зоната на изпадащите, които ще играят баражи, като се очакваше шведите да играят на MDL Global Challenge LAN следващата седмица за оставане.


NiP ще запазят местото си в ESL Pro League заради промените и увеличаването на съставите в Европейската лига

Освен всичко до тук, това означава, че OpTic ще имат шанс да останат в ESL Pro League, като ще играят баражи за оставане и класиране на EPL Season 9. Това се дължи на една малко по-сложна ситуация, в която Epsilon се бяха класирали от ESEA MDL Season 29, но не успяха да играят на LAN.

ESL обявиха на техния сайт, че "след като следващия отбор по правило взима мястото и след като 5-8 място не се играят, а и няма време да се реши кой на кое място е, същото правило важи и за MDL баражите." Това означава, че отборът който е имал най-добра статистика през сезона ще бъде поканен - това са датчаните от OpTic, които играят MDL защото неотдавна отборът беше преместен в Европа от Америка.

Не забравяйте, че финалите на ESL Pro League Season 8 ще може да наблюдавате ексклузивно по HaveFun TV, с коментар на български език. Започваме на 4-ти декември, а първите мачове ще ги обявим началото на другата седмица.

За жалост тази ситуация не променя класирането на Windigo и няма да ги наблюдаваме на финалите, но те определено имат потенциал за следващия сезон, в който ако покажат по-добра игра от този, със сигурност има огромен шанс да ги гледаме на финалите на сезон 9.

Очакваме ви на нашия стрийм скоро, а до тогава, както винаги - Have Fun!

Източник: HLTV 

Няма коментари

Напиши коментар