ESL Pro League S9 ще се играе изцяло на LAN
CS:GO

ESL Pro League S9 ще се играе изцяло на LAN

ESL и WESA обявиха формата за идващия сезон на ESL Pro League, като най-голямата промяна е, че американските и европейските мачове ще се играят на LAN.

Новият формат е последствие от доста тежкия онлайн сезон през 2018 година, в който видяхме как отборите изиграха огромно количество онлайн мачове в ESL Pro League и ECS за доста кратко време.

За да се пребори с проблема, ESL определи, че ESL Pro League в Америка и Европа ще се играе само на LAN.


"Онлайн лигата" на ESL вече няма да бъде толкова онлайн

Направени са и няколко други промени. Европейската и американската част на лигата ще включват по 16 отбора, които ще бъдат разделени в четири групи. Победителят от всяка група ще се класира за LAN финалите, а вторият и третият отиват във втората фаза на групите.

В Европа, двата най-добри отбора от втората фаза на групите ще се класират за финалите, докато в Америка шанс ще получат само победителите, тоест завършилите на първо място във втората фаза на групите.

Мачовете от груповата фаза в Европа ще се играят в студио в Лестър, Великобритания, докато американската част също ще бъде в студио, но не знаем точно къде в САЩ.


ESL Pro League S9 ще включва LAN мачове в два главни региона

Регион APAC ще се играе онлайн, но форматът за тях също се променя, както при Европа и Америка.

Австралия и Нова Зеландия ще включват осем отбора разделени в две групи, като Китай и Югоизточна Азия ще имат четири отбора. В края, двата най-добри отбора от APAC ще се класират за финалите.

Новият сезон стартира на 12 април, а финалистите ще се определят след около четири седмици игра, за да се даде възможност на отборите "да се фокусират върху CS:GO Pro League за по-кратко време, предвид натоварената CS:GO програма през годината", обявиха от ESL.


Накратко:

Europe Europe: 16 отбора, 8 места на финалите
North America Americas: 16 отбора, 6 места на финалите
Asia APAC: 16 отбора, 2 места на финалите


Определено новият сезон ще ни предложи още много екшън, но този път за доста по-кратко време. 

Естествено целият този екшън ще може да наблюдавате ексклузивно по HaveFun TV с коментар на български език, а най-хубавото е, че ще може да наблюдаваме и българите от Windigo, които запазиха мястото си в про лигата.

Източник: HLTV 

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар