ESL Pro League Season 8: Седмица 2 (обзор)
CS:GO

ESL Pro League Season 8: Седмица 2 (обзор)

Втората седмица на ESL Pro League S8 завърши, а ние ще ви разкажем точно какво се случи.

Windigo започнаха колебливо, а продължиха катастрофално.

Българите затвърдиха мнението ми, че не могат да си затварят мачовете, като това се случи неведнъж. Най-пресният спомен е мачът им с BIG. Windigo водеха с 15-13 на Nuke и след като очевидно ръшовете на бомба А им вървяха, за съжаление те решиха да направят два бавни рунда и позволиха на BIG да изравнят и впоследствие загубят след допълнително време. Естествено дойде ред и на смените, след като нещата не вървят. Една от слабите страни на Windigo, освен това което споменах е липсата на стабилен снайперист и организацията си подсигури услугите на Валентин "poizon" Василев, който дойде от Bpro.

Тепърва ни очакват още много интересни неща, след този "трансфер", защото той не се случи по правилата. След идването на poizon, някой трябваше да си тръгне и щафетата беше предадена от Николай "pNshr" Паунин, който става анализатор в отбора.

Windigo се намират на 12-то място във временното класиране, след три спечелени карти от 12 изиграни. Единствените два отбора, които се представят по-зле от българите са NiP и AGO, които завършват дъното на таблицата. Все още нищо не е решено, тъй като на българите им предстоят мачове с Astralis и fnatic, които започват още утре, а вие ще може да ги гледате с коментар на български език, ексклузивно и само по HaveFun TV от 22:30 българско време.

Не е изненада за никого, че Astralis са на върха на класирането, след 20 изиграни срещи и 16 спечелени. Датският динамит са изключително подготвени на всяка една карта, макар да видяхме да губят от NiP на Train и Na`Vi на Dust2, но това са единични случаи. Ерата на Astralis продължава.


Изображение: HLTV

Na`Vi се включиха експлозивно на ESL Pro League Season 8, след бързи четири победи над Space Soldiers и NiP. Загуба от Mousesports na Inferno разклати отбора, но те веднага си го върнаха на Dust2, където победиха шампионите от ESL One New York. След тази победа Na`Vi изиграха цели 126 рунда за четири карти срещу отборите на FaZe и North, като загубиха само една карта срещу датчаните. След това продължиха убедително срещу Heroic и Windigo, като записаха още четири победи.

Продължаваме с FaZe и тяхната колеблива игра. Втората седмица за звездния отбор не започна добре. След загуба още в първата карта от ex-Space Soldiers и макар впоследствие да ги победиха, след това отново размениха по една карта с отбора на Fnatic. Мачът трябваше да бъде задължителни две победи за FaZe, защото Fnatic са в нов състав, а FaZe имат крещяща нужда от точки. Продължавайки в същия дух, FaZe размениха по една карта и с отбора на BIG и накрая загубиха два пъти от Natus Vincere. HellRaisers бяха следващата спирка, а те надвиха FaZe след допълнително време и резултат 19-17 на Overpass, която е една от най-добрите карти на интернационалния отбор. HellRaisers успяха ги надвият още веднъж на Inferno, с резултат 16-9 и потвърдиха колебливата игра на FaZe. Размяна на карти с North и mousesports слага край на втората седмица от представянето на FaZe в про лигата. Във вчерашния ден FaZe победиха Na`Vi във финала на EPICENTER 2018 и сега дори не знаем какво да очакваме в идващите мачове на отбора.

Последни и почти на последно място са отбора на NiP. Едни от любимците на всички CS:GO фенове не се преставят добре на ESL Pro League. Както аз и Lop им казваме - "Нипаджийте" имат 16 изиграни карти и само 4 победи, което ги поставя на предпоследното 13-то място. Единствените четири победи на шведите са над отборите на AGO, Astralis, OpTic (ама не индийския, че там нямаха шанс) и отново OpTic на Mirage и Train. Ако NiP не се вземат в ръце, то изпадането им е в кърпа вързано.

Няма как да не минем и през mousesports. Мишките започнаха с победа над Na`Vi на Inferno, но веднага след това загубиха на Dust2. OpTic е другия отбор, който измъкна една карта от шампионите на ESL One New York. BIG надвиха mousesports и то два пъти на Dust2 и Inferno, а мишките не срещнаха проблеми срещу NiP, но нещата не стояха така срещу Fnatic, които измъкнаха Dust2 с 16-6. Размяна на карти с отбора на FaZe, две победи над Heroic и две загуби от Astralis, поставят mousesports на седмо място с 9 спечелени карти от общо 16. STYKO се завърна в отбора и заема мястото на Snax, който не се вписа в състава след няколко месеца игра и се наложи да го сложат, като резерва. Дали мишките няма да се върнат по-силни от всякога, предстои да разберем!

Не забравяйте, че започваме утре - 30.10.2018, точно в 18:00 по HFTV! Коментар на български език от Niku и Lop, топ отборите в Европа, страхотен Counter-Strike и много добро настроение. Очакваме ви!

Няма коментари

Напиши коментар