FaZe грабнаха титлата на ELEAGUE Invitational
CS:GO

FaZe грабнаха титлата на ELEAGUE Invitational

FaZe победиха Cloud9 във финала на ELEAGUE Invitational и така спечелиха титлата и голямата награда от 80 хил. долара.

FaZe спечелиха титлата на ELEAGUE Invitational 2019, след победа над Cloud9 с 2-1 карти.

Европейският микс определено не се чувстваше удобно на Mirage - първата карта от сериите. Още в началото загубиха рунда с пистолетите след четворно убийство на William "RUSH" Wierzba, след retake на А бомба.

Вече след общо 7 рунда, Nikola "NiKo" Kovac и Havard "rain" Nygaard бяха с по 0 фрага, а FaZe Clan срещаха една непробиваема стена в лицето на защитата на Cloud9.

Дойде време за тактическа пауза и веднага след нея rain направи четири убийства и така FaZe взеха един рунд. Отговорът не закъсня и Cloud9 продължиха да разбиват всички мечти на FaZe за спечелване на Mirage, като първата част завърши при резултат 14-1.

Втората част започна добре за FaZe, като загубиха само един човек в рунда с пистолетите, но в третия рунд, Cloud9 направиха обсада на Б бомба и стигнаха до точка за картата, а впоследствие и я затвориха.

Inferno беше втората карта, като FaZe бяха отборът, който стартира по-добре този път. При резултат 6-1 и много стабилна защита от NiKo и компания, Fabien "kioShiMa" Fiey най-после успя да направи нещо за отбора си и спечели 1v3 ситуация, но европейският микс върна следващия рунд.


FaZe Clan с първа титла през 2019 година

Cloud9 не успяха да направят много до края на картата, като в пътите в които успяваха, FaZe се завръщаха, а дори единия от рундовете беше спечелен от rain по невероятен начин, само с P250 и страхотен трансфер на спрея.

По този начин FaZe завършиха първата част с резултат 11-4, а вече като терористи те добавиха и още един рунд (след спечелването на рунда с пистолетите), след 1v2 ситуация на Nikola "NiKo" Kovac. Cloud9 отговориха веднага и намалиха дефицита от рундове, но FaZe не позволиха всичко да свърши на Inferno и то благодарение на Olof "olofmeister" Kajbjer, който направи три убийства с AWP на 1 живот.

В крайна сметка FaZe затвориха втората карта с резултат 16-12 и така нещата трябваше да се преместят на train.

В решаващата карта, Ladislav "GuardiaN" Kovacs показа класа. Словакът постави Cloud9 на колене и ги държа така до края на картата, като започна с 1v4 ситуация, която спечели с AWP, за да завърши подобаващо ACE-а. Използвайки енерцията, която GuardiaN даде на отбора си, FaZe продължиха да мачкат и стигнаха отново до 11-4, а Ladislav имаше 20 фрага на сметката си.

Cloud9 скочиха от лошо на по-лошо във втората част, след като загубиха първите три рунда, но след това Robin "flusha" Ronnquist успя да спечели 1v2 ситуация и така да върне надеждите на отбора си. Flusha, типично за него се опита да повдигне духа на отбора си, но те се предадоха в 25-я рунд, който отново беше страхотен за GuardiaN, а той завърши всичко с 34 убийства само за една карта и така FaZe Clan станаха шампионите на ELEAGUE Invitational.

Разпределението на наградния фонд стана по следния начин:

1. Europe FaZe - $80,000
2. United States Cloud9 - $40,000
3. Germany BIG - $20,000
4. North America compLexity - $10,000

 

Източник: HLTV

  • Almost
    Almost
    Така става като махнеш слабак като кариган ...
показване на 1 от 1 Коментар