FaZe сложи karrigan на резервната скамейка, а Zeus прекратява кариерата си
CS:GO

FaZe сложи karrigan на резервната скамейка, а Zeus прекратява кариерата си

Finn "karrigan" Andersen е вече резерва в отбора на FaZe, а Daniil "Zeus" Teslenko обяви, че прекратява кариерата си като играч през 2019.

След доста разочароващ сезон, в който отборът на FaZe падна от челните пет на световната ранглиста за първи път от септември 2017, европейският състав обяви, че karrigan, вече техния бивш in-game leader, ще бъде сложен като резерва.


karrigan вече няма да играе за отбора на FaZe или поне не в активния им състав

През времето, прекарано в отбора на FaZe, karrigan спечели няколко трофея, включително ELEAGUE CS:GO Premier и други ESL събития като ESL One Belo Horizonte и IEM Sydney, но отборът не се представи добре през този сезон, като спечели само EPICENTER 2018

Имаше и няколко класирания за плейофи, включително четвъртфинал на FACEIT Major, но отпадна в груповата фаза на ESL One New York 2018.

Случващото се беше очаквано от всички, след като се говореше от много време, че датчанинът ще напусне звездния състав, като потвърждение за слуховете беше случката, в която Nikola "NiKo" Kovac пое in-game leader ролята.

Определено представянето на karrigan беше доста колебливо през годината, като същото можем да кажем и за Ladislav "GuardiaN" Kovacs, като аз се колебаех кой точно ще бъде сменен. GuardiaN спомена на няколко пъти, че иска да приключи кариерата си скоро, но това скоро не се знае кога ще бъде.

Отборът на FaZe в момента изглежда така:

Bosnia and Herzegovina Nikola "NiKo" Kovač
Sweden Olof "olofmeister" Kajbjer
Norway Håvard "rain" Nygaard
Slovakia Ladislav "GuardiaN" Kovács

Denmark Finn "karrigan" Andersen (резерва)
Sweden Robert "RobbaN" Dahlström (треньор)

Интересното е, че Daniil "Zeus" Teslenko, капитанът на Natus Vincere, обяви, че ще приключи кариерата си като активен играч някъде по средата на 2019 година. Естествено такива неща нямат точна дата, но определено ни очакват доста промени през следващата година.

Ако 2018 беше преходна за българския гейминг, то 2019 може да се окаже преходна за глобалния. Виждаме огромни спонсорски сделки, създаването на интернационални отбори като FaZe и mousesports, които определено успяват, но все още им липсва нещо.

"Пенсионирането" на по-старите играчи като Pasha и NEO също е едно голямо събитие. Всичко това се случва точно в края на годината, което е някак си очаквано. Трябваше да се доиграят турнирите и явно организациите искат да започнат 2019 по различен начин.

Какво ли ще се случи през 2019? Предстои да разберем!

А до тогава, както винаги - Have Fun!

 

Източник: HLTV

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар