FaZe спечелиха ESL One Belo Horizonte
CS:GO

FaZe спечелиха ESL One Belo Horizonte

NiKo и компания успяха да завоюват титлата на ESL One Belo Horizonte, след като победиха Mousesports в екшън с пет карти

Със сигурност това не беше една от най-лесните победи на FaZe, обаче си заслужаваше много, защото те вече са само на една крачка в надпреварата за $1 милион долара - Intel Grand Slam.

В началото изглеждаше, сякаш FaZe ще приключат серийте много бързо, след много убедителна победа на Inferno, но след това момчетата на Finn "karrigan" Andersen изгубиха контрола на мача, след като водеха с 11-0 на Cache. Mousesports, в последствие взеха и преднината, след като спечелиха Train. FaZe, от друга страна се завърнаха и до края не дадоха шансове на Mousesports, като спечелиха Mirage и Dust2, по доста убедителен начин.

На Inferno, избрана от Mousesports, Chris "chrisJ" de Jong взе три убийства, в рунда с пистолетите и това доведе до преднина от 3-0 за неговия, веднага след това. След вземането на преднината, двата отбора си разменяха рундове, но накрая FaZe завърши първата част с преднина от 9-6.

След като преминаха от другата страна - Терористи, FaZe продължиха да добавят рундове към своя актив и дори затвориха картата с резултат 16-6.

Следващата карта беше Cache, където Jorgen "cromen" Robertsen уби трима и така даде предимството на FaZe. Karrigan и компания изглеждаха непобедими и завършиха първата част с резултат 11-4, но Mousesports имаха още сили за борба. Същото се повтори през втората част, но този път Miikka "suNny" Kemppi намери три убийства и това даде началото на завръщането на Mousesports, като те върнаха дефицита на 11-12.

Havard "rain" Nygaard и karrigan успяха да спечелят още 2 рунда за отбора на FaZe и да стигнат до 14 и по всичко изглеждаше, че ще се поздравят и с победата на Cache, но chrisJ и неговия непобедим дух бяха на друго мнение, като холандецът спечели ситуация 1v3, а в последвалия рунд - 1v1, за да унищожи икономиката на FaZe. FaZe решиха да force buy-нат два рунда и това беше техният крах и край, за да може Mousesports да изравнят в серийте.

На Train, Mousesports успяха да спечелят рунда с пистолетите, но загубиха последвалото anti-eco. След като mouz успяха да се организират и да стабилизират икономиката си, те отново бяха начело, а единствен cromen успя да вземе 1v2 за да получи 1 рунд в актива на отбора си.

FaZe се върнаха по-живи, във втората част, където започнаха своето завръщане, макар да загубиха full eco, в третия рунд. Karrigan и компания върнаха дефицита до минимум, но Mousesports затегнаха защитата си и затвориха картата с резултат 16-12.

 

FaZe започнаха страхотно на Mirage и спечелиха четири поредни рунда, като икономиката на Mousesports беше в крах. suNny успя да убие четирима на eco рунд, за да върне отбора му в играта, а mouz успяха да спечелят и следващия рунд. Въпреки това, до края на първата част, всичко беше в ръцете на FaZe, а те не дадоха и миг на Mousesports, за да си поемат въздух, като резултатът беше 12-3.

Mousesports знаеха пред какво са изправени и дадоха всичко от себе си, но FaZe бяха решени, че нещата ще отиват към пета карта и така и стана - Dust2.

Решаващата карта започна, като FaZe спряха ръш на Mousesports, на бомба Б, но Mousesports намериха слабото място на FaZe, още в следващия рунд, като взеха контрол на LONG, а karrigan влезна в ролята на малко дете във втори клас, на което редовно му взимат парите за закуска по-големите от него.

След като губеха, вече с 2-6, FaZe най-после върнаха жеста и взеха три рунда за себе си, след страхотни отигравания със снайпера на Nikola "NiKo" Kovac. Първата част завърши с резултат 8-7, а Mousesports имаха преднина от само рунд.

Втората част започна, а FaZe трябваше да атакуват, а те го направиха в типично техен стил, като rain просто унищожи съперниците си на рунда с пистолетите, а отбора му успя да спечели последвалите anti-eco рундове, за да достигнат до двуцифрено число рундове.

FaZe пуснаха газта, а напротив - натиснаха още повече и стигнаха до 15-я рунд. Последните напъни на Mousesports им дадоха два рунда, но това беше всичко за тях, след като в много хаотичен рунд, FaZe успяха да се поздравят с победата и титлата на ESL One Belo Horizonte.

3 - 2 

16 Inferno 6

14 Cache 16

12 Train 16

16 Mirage 9

16 Dust2 10

 

Източник: HLTV

 

Няма коментари

Напиши коментар