FaZe спечелиха титлата на EPICENTER 2018
CS:GO

FaZe спечелиха титлата на EPICENTER 2018

Na'Vi остават на второ място на турнира, проведен в Москва с $295 000 награден фонд

Звездният отбор на FaZe Clan успя да надвие Na'Vi в едностранна 2-0 битка на финала на EPICENTER 2018 в неделя, прибирайки приз от $150 000 и третата значима титла за тази година.

FaZe, доскоро под сянката на съмнението и нестабилните си представяния, стигнаха до финала доста убедително, въпреки второто място в групите. На четвъртфиналите пребориха Ninjas in Pyjamas с 16:8 и 16:11 с похвално представяне от страна на NiKo и GuardiaN и без особени трудности. На полуфинал те срещнаха Team Liquid. FaZe взеха Mirage с 16-9 и Inferno с 16-12, където показаха много добра форма, за разлика от Liquid.

Na'Vi са доминиращ отбор отдавна, пък и в Москва бяха любимците на феновете. След класирането на първо място в групата те срещнаха AVANGAR за полуфиналния мач и получиха мястото си на финала след 16-11 на Dust2 и 16-12 на Train. AVANGAR учудващо успяха да се противопоставят на Na'Vi, като Dust2 беше доста оспорвана. На Train основната борба беше между Oleksandr "s1mple" Kostyliev и AWP-то на AVANGAR Ali "Jame" Djami, но 32-те фрага на s1mple се оказаха предостатъчни, за да им осигурят победата.

Предвид представянията на отборите до момента, финалът беше учудващо бърз и еднозначен. Първата карта беше избор на FaZe - Mirage. Първият пистолетен рунд беше взет от Na'Vi и s1mple успяваше да дърпа съотборниците си напред, но в крайна сметка увереността на FaZe беше достатъчна за резултат от 16-12 в тяхна полза.

Дойде ред на Dust2, избор на Na'Vi, където украинците бяха пометени от NiKo и компания с резултат 16-3.

Това е трета титла за FaZe за 2018 и първата, в която играят с olofmeister, т.е. нормален състав - преди около 4 месеца те взеха победата на ESL One Belo Horizonte с Cromen, и IEM Sydney, където stand-in беше Xizt. Хубаво е да видим olofmeister отново в кондиция - това е четвърта поредна година, в която печели значима интернационална титла.

Няма коментари

Напиши коментар