Fnatic спечелиха IEM Katowice, след победа над FaZe Clan
CS:GO

Fnatic спечелиха IEM Katowice, след победа над FaZe Clan

Flusha беше героят за Fnatic, в победата над FaZe Clan. Изключителното представяне на шведа постави основата на доброто начало и добрия завършек на 7-часовата сага, играна в 5 карти.

Всичко започна на Cache, а FaZe бяха отборът, който обещаваше да спечели финала с играта си. Изключително едностранна игра, след много индивидуални отигравания от страна на Nikola "NiKo" Ковач. На няколко пъти NiKo беше оставен в ситуации 1 vs 1, 1 vs 2, 2 vs 4, а във всяка една от тези ситуации, той показваше защо в момента е най-добрият играч в света.

Първата част на Cache завърши с резултат 11-4. FaZe вече се чувстваха победители, а Fnatic всякаш знаеха, че ще загубят. В крайна сметка, на FaZe не им беше трудно да затворят картата с 16:5 и така Fnatic се оттеглиха в почивка и размишления за следващата карта.

 

Втората карта беше Inferno, FaZe отново започнаха духовито и бързо достигнаха една много комфортна преднина от 9-2, като CT. Точно след този рунд, Джеспър "JW" Вексел спечели 1 vs 2 и по този начин вдъхна живот в играта на Fnatic. Шведите успяха да се върнат в играта, като крайният резултат за първата част беше 6-9 в полза на FaZe. Сборката от националности спечели и рунда с пистолетите, но след това бяха изненадани от Fnatic и загубиха анти-еко рунд, а резултатът вече беше станал 9-10. FaZe веднага отговориха на удара, но не очакваха Робин "Flusha" Ронкуист да бъде в такава форма. Шведът собственоръчно спаси отбора си на няколко пъти, като за 2 рунда имаше 8 фрага. Това вдигна духа на Fnatic и те стигнаха до 15-я рунд, но FaZe от своя страна с последни сили стигнаха до допълнителното време. Резултат 15-15.

Първото допълнително време завърши наравно, като второто беше на път да завърши по същия начин, но Майкил "Golden" Селим, със страхотен спрей контрол успя да свали 3-ма от FaZe и така Fnatic се поздравиха с победата от втората карта.

 Пренасяме се на Overpass, а Fnatic се възползваха от инерцията си и поведоха с 6-0. FaZe така и не намериха начин да се противопоставят на Fnatic, въпреди изключителното отиграване на Ладислав "GuardiaN" Ковач - 1 vs 5. Цялата публика беше на крака, включително и ние викахме, колкото ни глас дава!
Така или иначе Fnatic успяха да спечелят картата без особени затруднения, въпреки че тази карта беше изборът на FaZe Clan.

Четвъртата карта беше Mirage, FaZe щурмуваха А бомба, а малко по-късно NiKo вече беше събрал 20 фрага, а резултатът беше 13-11. Интернационалната сборка не позволи на шведите да се върнат в играта и така докараха нещата до 5-та и финална карта.

Train беше мястото на финалната битка за купата. 
FaZe започнаха страхотно, след като поведоха с 5-1, като Терористи. По необяснима причина обаче, Fnatic успяха да спечелят рунд, който по никакъв начин не трябваше да им бъде даван от FaZe и това вдъхна нов живот и повече кураж в играта им и те намалиха дефицита до минимум. Втората част започна добре за FaZe, като karrigan успя да спечели рунда с пистолетите в ситуация 1 vs 2 и това даде малко предимство на FaZe. Fnatic от своя страна успяха да спечелят анти-екото и послдващите няколко рунда, докато не се озоваха с преднина от 13-10. NiKo, обаче беше на друго мнение, след като уби 4-ма от опонентите, рундът всякаш беше решен, но Flusha все още пазеше няколко неизиграни карти и успя да спечели ситуация 2 vs 4. 

FaZe затегнаха защитата си и се озоваха на рунд от успеха, но Flusha отново каза "Не", като направи ACE. Интересното е, че Flusha беше направил 2 ACE-a за последните 5 рунда. Това доведе нещата до допълнителното време... Още веднъж.

А в допълнителното време Шведите успяха да затворят Train в своя полза и така спечелиха първия си трофей след две годишна суша.

 

 

 2-3 

16 Cache 5

20 Inferno 22

7 Overpass 16

16 Mirage 11

17 Train 19

 

Снимки: HLTV

Няма коментари

Напиши коментар