Ghost остават без CS:GO дивизия
CS:GO

Ghost остават без CS:GO дивизия

Ghost обявиха, че вече няма да имат CSGO дивизия, а играчите са свободни агенти.

Часове, след като играчите на Ghost Gaming обявиха, че са свободни агенти, организацията също обяви, че вече няма да имат Counter-Strike: Global Offensive дивизия.

Единственият играч, който все още има действащ договор с организацията е Matthew "WARDELL" Yu, който подписа за няколко години през ноември 2018, което означава, че за него ще трябва да бъде платена сума, ако някой отбор иска да подсигури услугите му.

Това означава, че Kenneth "koosta" Suen, Ryan "freakazoid" Abadir, Jason "neptune" Tran и James "JamezIRL" Macaulay са свободни агенти. Според HLTV и Joshua "steel" Nissan, отборът няма да остава заедно. Той също сподели, че "това се е очаквало от известно време насам", като говори за бъдещето на отбора.

 Очаква се WARDELL да бъде привлече много бързо от друг отбор, след като той е звездният играч на Ghost Gaming, което също така му позволи да подпише договор за години напред с организацията.

Доста отбори ще направят изчисленията, дали WARDELL ще се впише в състава им, но трябва да изчислят и клаузата му за откупуване, която за момента още не е ясна.

Докато steel е известен с това, че е изключителен IGL, то много организации дори няма да си помислят да го привличат, заради бана, който не му позволява да играе на събития, които са спонсорирани от Valve, като Major-ите.

Основната част от играчите на Ghost са заедно от юни 2018 година и през това време най-значимото, което постигнаха беше топ 8 на ESL Pro League Season 8 Finals, а за последно стигнаха до 5-то място на cs_summit 4.

Съставът на Ghost Gaming за последно изглеждаше така:

Canada Joshua "steel" Nissan
United States Kenneth "koosta" Suen
United States Jason "neptune" Tran
United States Ryan "freakazoid" Abadir
Canada Matthew "WARDELL" Yu (има действащ договор)

United States James "JamezIRL" Macaulay

Ако steel нямаше този бан, със сигурност щеше да е една от най-добрите опции за Cloud9, които не само в момента, но в последната една година са в ужасяваща форма, като не могат да намерят правилните играчи и да изградят химията на добър отбор, какъвто бяха в началото на 2018 с tarik и Stewie2K.

Какво мислите, къде ще отиде WARDELL? Ами другите? Напишете в коментарите.

Източник: VPEsports

Няма коментари

Напиши коментар