Говори се, че Team Liquid ще пропуснат ESL One Cologne
CS:GO

Говори се, че Team Liquid ще пропуснат ESL One Cologne

Liquid може да пропуснат ESL One Cologne, за да участват на BLAST Pro Series в Los Angeles, седмица по-късно.

Liquid се завърнаха у дома, след като спечелиха IEM Sydney 2019, като победиха в пет карти отборът на Fnatic.

Много хора очакваха Liquid да се възползват от инерцията си и да участват на ESL One Cologne, който е част от INTEL Grand Slam, но изглежда, че отборът има други намерения, поне според туитъра на Duncan "Thorin" Shields.


Team Liquid с титлата от IEM Sydney, след победата над Fnatic

В Twitter, Thorin написа "наистина ли ще пропуснат ESL One Cologne, но ще играят на BLAST Pro Series, това наистина е нещо много разочароващо."

"Време е да имаме по-сериозна дискусия относно CS:GO турнирите" - продължи Thorin.

"Събития, като ESL One Cologne са едни от най-големите на сцената, може би една от най-престижните титли след Major. И ти ще кажеш "не, не е за мен, мерси", но после ще играеш глупав best-of-one фестивал седмица по късно?"

 Защо Team Liquid биха пропуснали ESL One Cologne?

Още няма официално изявление от организацията, но новините, че те ще пропуснат събитието ще бъдат голям шок за повечето фенове, дори Thorin, който смята турнира за един от най-големите в годината.

За отбора от Северна Америка, пътуване до Лос Анджелис е много по-лесно, отколкото до Германия, като дори това ще им позволи да тренират седмица повече за събитието. Наградният фонд също ще е по-голям, тъй като само шест отбора участват на турнира, а той е 250 хил. долара, като за сравнение слагаме 16-те отбора в Кьолн и 300 хил. долара награден фонд.

Отборите на BLAST Pro Series трябва да спечелят четири карти, за да спечелят толкова пари, колкото отборът, завършил на второ място в Кьолн - доста по-лесна задача, не мислите ли?

Много хора критикуват това, че събитието ще се проведе точно седмица след ESL One Cologne, като някои хора в reddit нарекоха това "срамно" и, че организаторите правят твърде много турнири в през сезона.

Дали Team Liquid ще участват в ESL One Cologne остава загадка за момента, но ако Thorin се окаже прав, то ще видим вторият най-добър отбор как пропуска едно от най-големите състезания за годината.

 

Източник: Dexerto

Няма коментари

Напиши коментар