Heroic вече не е собственост на RFRSH Entertainment
CS:GO

Heroic вече не е собственост на RFRSH Entertainment

RFRSH Entertainment продаде един от своите CS:GO отбори - Heroic, на Seranades Global Inc, оставайки само с един единствен - Astralis.

Като част от сделката, договорите на играчите в Heroic, лицензите, търговските марки и правата върху марката ще бъдат прехвърлени на Seranades. Финансовите условия на сделката не са ясни.

RFRSH Entertainment заявиха, че решението да се откажат от отбора е в следствие на точка от правилата на организацията World Esports Association (WESA), към която те се присъединиха през юни миналата година. WESA изискват една марка да притежава не повече от един единствен отбор в конкретна дисциплина, което ги принуди да прекратят управленските си отношения с шведския CS:GO отбор GODSENT през юни тази година, а сега и с Heroic, който дават на Seranades.

Вицепрезидентът по комуникации Steen Laursen в RFRSH Entertainment каза пред The Esports Observer следното:

"С всичко, което се случва по отношение на многобройните дискусии за собствеността на отбора и т.н., получихме разрешение (от WESA и Valve) да преговаряме за продажбата не само на Heroic, а и за целия отбор, така че да нямаме повече от един CS:GO отбор."

Laursen добави, че инвестициите, които организацията е направила в марката Heroic, са нещо, което се стреми да се възползва от продажбата. Въпреки че RFRSH можеха просто да продадат отбора и да прекратят дейността му, изграждането на марка беше ключова част от процеса.

Новият изпълнителен директор на Heroic, Eric Askered, коментира:

"Виждаме чудесна възможност в придобиването на Heroic. Отборът има огромен потенциал, който очакваме да се развием, така че да превърнем в номер едно CS:GO отбор в света."

Не е ясно каква компания точно е Seranades Global, но компанията се ръководи от изпълнителния директор Eric Askered, който също е партньор с маркетинговата агенция CUBE Esports.

Съставът на Heroic е на 19-то място в световната класация на сайта HLTV и му предстои участие в две международни събития - Toyota Bangkok Masters на 20-ти ноември и DreamHack Winter седмица по-късно.

Текущият състав на Heroic:

Andreas "MODDII" Fridh
Adam "friberg" Friberg
Asger "AcilioN" Larsen
Patrick "es3tag" Hansen
Daniel "mertz" Mertz


Миналата седмица RFRSH Entertainment обявиха плановете си за раширяване на BLAST Pro Series турнирния им бранд догодина, провеждайки го в още три града - Сао Пауло, Мадрид и Маями. Досега бяхме свидетели на събития в Копенхаген и Истанбул, а до края на тази година очакваме и събитие в Лисабон, Португалия.

Освен това RFRSH получиха и допълнителни 10 милиона евро финансиране, които най-вероятно ще бъдат използвани за навлизането на Astralis бранда в европейския LCS на дисциплината League of Legends. Повече за всичко това може да прочетете в тази статия.

 

Източник: Heroic

Няма коментари

Напиши коментар