Hiko е свободен агент
CS:GO

Hiko е свободен агент

Spencer "Hiko" Martin обяви, че договорът му с Rogue е изтекъл миналият петък и вече е свободен агент.

В Twitter публикация 29-годишният играч обяви, че в момента си търси нов отбор, който да представлява и е готов да се договаря с организации, за неговото бъдеще, след като Rogue решиха да спрат поддържането на CS:GO отбор.

Hiko е единственият играч от предишния състав на Rogue, който остана безотбор, като Mathias "MSL" Lauridsen и Nikolaj "niko" Kristensen се завърнаха в Дания, за да играят за OpTic, а Daniel "vice" Kim и Hunter "SicK" Mims бяха взети от Cloud9 и compLexity, респективно.


Hiko си търсим нов дом, но кой ще вземе американската легенда?

През времето му в отбора на Rogue, престой, който продължи две години, Hiko помогна на отбора да се класира за FACEIT Major, където си тръгнаха след 1-3 в New Challengers Stage и също така стигнаха до финал на DreamHack Open Austin 2018.

Новината за напускането на играчите на Rogue дойде малко неочаквано, защото отборът се беше класирал за StarSeries i-League Season 7, както и за ECS Season 7 Finals, след като стигнаха 5-то място в Северноамериканската регионална ранглиста.

Отборът имаше и квота за ESL Pro League, която беше дадена на Luminosity.

Най-интересното е, че Rogue получиха почти 11 милиона долара финансиране в началото на годината, а след това решиха да се разделят с CS:GO дивизията си.

Ако се питате "защо?", то отговорът е, че те се концентрират върху League of Legends.

Средствата, които влизат в компанията, ще помогнат за покриване на разходите за присъединяването на Rogue в европейската League of Legends лига на Riot Games - LEC, за която както вече ви споделихме, че всеки нов франчайз трябва да заплати еднократна такса от 10.8 милиона долара за своето участие там. Rogue е един от 10-те дългосрочни партньори, които са били приети за участие.

Малко излезнахме от темата, но най-важното е, че играч като Hiko трябва да бъде взет в отбор, който има нужда от опитен стрелец.

Вие сещате ли се за такъв? Напишете в коментарите.

 

Източник: HLTV

Няма коментари

Напиши коментар