HLTV актуализираха световната ранглиста
CS:GO

HLTV актуализираха световната ранглиста

След 406 дни вече имаме нов лидер и името му е Team Liquid.

Team Liquid е първият отбор, който се качва на първото място, след година доминация от страна на Astralis.

Американската организация стигна 1000 точки в таблицата, след като спечели DreamHack Masters Dallas 2019. Датчаните, които бяха на върха цели 406 дни, в момента имат 758 точки и са втори.

Също така FURIA се изкачиха с осем позиции и в момента са на 11 място.

Със спечелването на титлата, Jake "Stewie2K" Yip и компания взеха 201 точки и детронираха Astralis. Американците станаха шампиони, след като победиха ENCE във финала с 2-1 карти.

FURIA също имаха добър турнир. Бразилците победиха отбори, като Fnatic, Vitality и NRG. Те бяха победени в полуфинала от бъдещите шампиони - Liquid. Все пак представянето на бразилците им донесе 148 точки и се издигнаха от 19 място до 11-то.

Другите бразилци - MIBR паднаха с две места и са 8-ми. Те, както и Astralis не участваха на DreamHack Masters Dallas и така не получиха никакви точки. За момента ранглистата на HLTV е най-автентичната в CS:GO. Порталът актуализира ранглистата три пъти в месеца, като дава точки на отборите, според тяхното представяне в различни турнири.

В момента се играят ECS Season 7 Finals и ако Astralis спечелят може отново да се изкачат на първото място. Те вече загубиха от FURIA с 16:14 в първия си мач и то на Nuke, така че нещата не изглеждат много добре за датчаните, да видим какво ще направят.

Още нещо интересно стана, освен това, че Liquid вече са световният номер едно.

Женски професионален играч беше баннат от FACEIT!

Tatyana "Sindi" Gracheva от ACES Esports беше банната от FACEIT за три дни, заради расистки обиди посока друг играч. Sindi се изнерви на Noel "melonhead" Raki и се изказа по неподходящ начин в чата на играта.

Скрийншоти от чата в играта бяха публикувани в социалните мрежи от Melonhead. Sindi се опита да се оправдае, като каза, че тя и Melonhead са приятели и, че реакцията е резултат от това, че тя го е предизвикала, което е малко странно. Тя също спомена, че и други играчи би трябвало да бъдат наказани, заради държанието си, включително и Melonhead.

Игри, като CS:GO имат правила, които играчите трябва да следват. Неща като расизъм, хомофобия и всякакви други предрасъдъци се считат за "токсично поведение" и играчите се банват. Който не уважи правилата може да бъде баннат завинаги от сървърите.

Sindi беше наказана за три дни от платформата на FACCEIT. Някои хора от CS:GO обществото изказаха мнение, че банът е твърде кратък, кат се има предвид колко сериозна е ситуацията. Играчът прие наказанието си и също така каза, че приема това, като предупреждение, след като тя винаги се е държала добре, когато е играла.

 

Източник: EsportsJunkie

Няма коментари

Напиши коментар