Отборите, които ще играят на IEM Katowice са ясни
CS:GO

Отборите, които ще играят на IEM Katowice са ясни

16-те отбора, които ще се борят за 1-то място са вече ясни.

Световното по Counter-Strike:Global Offensive - IEM Katowice 2018 за 1-ви път в 12-годишната им история. 

Освен увеличената бройка отбори, също така е променена и схемата, по която ще се играе турнирът. ESL обявиха, че ще има Best of 3 (Bo3) мачове в груповата фаза, като само 1-ят рунд от мачове ще бъде Best of 1 (Bo1).

Този път груповата фаза ще бъде 2 групи с по 8 отбора, които ще играят на базата на двойната елиминация, за да може първите 3 отбора да се класират за плейофите. Първите 2 непобедени отбора ще се класират директно за полуфиналите, като останалите 4 ще трябва да играят на четвъртфинали. Класиралите се на самия финал ще се борят за голямата награда от $250,000 в Best of 5 (Bo5) мач.

Директно поканените отбори са Astralis, FaZe Clan, G2 Esports, Ninjas in Pyjamas, Virtus Pro, SK Gaming, както и шампионите от ELEAGUE Major - Cloud9.

Представителите на Океания ще бъдат Австралийците от ORDER, които победиха Tainted Minds, за да си спечелят място на турнира.

Heroic, Fnatic, North, and Gambit Esports си осигуриха места от Европейските квалификации, а Team Liquid и Renegades се класираха от Американските.

Последният отбор - AVANGAR се класираха точно преди 2 дни, на 11 Февруари, като победиха AGO на финала.

Тъй като турнирът започва точно месец след ELEAGUE Boston Major, а доста отбори смениха играчи в съставите си, IEM временно отстраниха едно от правилата си - отборите не могат да добавят играчи, които са играли на същия турнир в последните 4 месеца. Това щеше да бъде проблем за отбори, като VP, Team Liquid и Renegades, които нямаше как да играят в сегашния си състав.

Събитието се очаква да бъде изключително интересно с отбори, като Cloud9, които ще се опитат да продължат победната си серия след ELEAGUE Boston Major, Liquid ще използват инерцията си, след спечелването на cs_summit2, а Astralis ще искат да повторят изживяването от спечелването на IEM Katowice.

Няма коментари

Напиши коментар